Για κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος σε μια περίοδο που το προσφυγικό παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας (βουλευτής Α' Αθηνών) Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου (βουλευτής Ευβοίας) Σίμος Κεδίκογλου.

Το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε στη θέση του νέου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής τον - μέχρι πρότινος - Υποναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη.

*** Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ: Νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο Σταμάτης Ράπτης

Η κα Κεφαλογιάννη και ο κ. Κεδίκογλου αναφέρουν τα εξής: "Τα κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος είναι τόσο προφανή, που δεν αξίζουν σχολιασμό. Η εξοργιστική απορία όμως, αφορά τη χρονική συγκυρία των κομματικών εκκαθαρίσεων. Με το προσφυγικό να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει την ανικανότητά της, αποδεχόμενη ακόμα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να χάνει μαζικά ανώτατους αξιωματικούς με επιχειρησιακή εμπειρία και επάρκεια;".

 

Απάντηση Θοδωρή Δρίτσα

"Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει την αξιοπρέπεια των στελεχών του Λιμενικού και να τους αποδίδει κομματικές ταυτότητες. Το θράσος και η αναίδεια περισσεύουν", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

"Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ελήφθη με κύριο κριτήριο την επιτάχυνση της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των στελεχών του Σώματος, την ενθάρρυνση της ευγενούς υπηρεσιακής άμιλλας και ταυτόχρονα, τη διασφάλιση της συνέχειας και της ανάδειξης νέων επιτελικών στελεχών", τονίζει ο κ. Δρίτσας.