H Αξιωματική Αντιπολίτευση εντείνει το πρέσινγκ στην κυβέρνηση για την οικονομία και τα εθνικά θέματα που αποτελούν την αιχμή του δόρατος ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία για το χρέος και το σκοπιανό. Σήμερα Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει στη Βουλή πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας με την Αλβανία.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει στις φιέστες και στο κτίσιμο ενός προφίλ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας (έξοδος από τα προγράμματα, σκοπιανό, αλβανικό κλπ). «Η ρύθμιση που πήρε για το χρέος απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν θα αφήσουμε την αδίστακτη προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τις ολέθριες επιλογές τους με φιέστες και νέα ψέματα.»

Η ΝΔ είναι καταπέλτης για το περιεχόμενο της συμφωνίας για το χρέος. Επισημαίνει ότι η απόφαση του Eurogroup είναι χειρότερη και από εκείνη του 2017 καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει νέες μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου ύψους 5,2 δις ευρώ (2019-2020), εξοντωτικά πλεονάσματα, 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060 που σκοτώνουν την οικονομία, ενισχυμένη εποπτεία ανά τρίμηνο κλπ. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φόρτωσε τη χώρα με δύο αχρείαστα μνημόνια τα οποία το αφήγημα Τσίπρα παρουσιάζει ως επιτυχία.

 
Η γραβάτα που έβαλε για λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός όπως είχε δηλώσει για όταν θα ερχόταν η λύση για το χρέος, βρέθηκε στο επίκεντρο απαξιωτικών σχολίων. «Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία» ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου.»

Η ΝΔ θέτει μετ' επιτάσεως το θέμα της πολιτικής αλλαγής. «Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν ναμεταμφιέζονται όπω θέλουν»τονίζει . «Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της».

Η ΝΔ ζητάει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία. ώστε ο κ.Τσίπρας «να απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες». «Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα» τονίζουν πηγές της Πειραιώς. «Οι Έλληνες αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα».

Το αλβανικό

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγορεί τους Τσίπρα και Κοτζιά για μυστική διπλωματία εκτός από το σκοπιανό και στο αλβανικό. «Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία και βεβαίως τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας είναι κορυφαία ζητήματα για να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση των Πρεσπών» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η ΝΔ δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα» τόνισε. 

Πηγή: parapolitika.gr