Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με τη «Νεφέλη» να επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από χαλάζι και ενισχυμένους ανέμους. 

Ο χάρτης από το meteo.gr για τη Δευτέρα και την Τρίτη με τις περιοχές που θα δεχθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

Κυρίως θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (με έμφαση στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα), το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Σε αρκετές περιοχές αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Εύβοια και στις Σποράδες, ενώ από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα ενταθούν σημαντικά, ιδιαίτερα στις Σποράδες και την Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο και στη Χαλκιδική.