Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν στην Ύδρα οι εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου, Ανδρέα Μιαούλη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος έφτασε το πρωί της Κυριακής με Πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη όπως επίσης έρριψε στεφάνι στη θάλασσα της Ύδρας σε μνήμη των θαλασομάχων της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Σε ειδική τελετή στην συνεδριακή αίθουσα της Ι. Μητρόπολης Ύδρας ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας και του δόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά κ. Θ. Δρίτσας, η Βουλευτής της Α’ Πειραιά κ. Ε. Σταματάκη, η Βουλευτής της Α’ Πειραιά κ. Γ.Γέννια, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, οι Δήμαρχοι Σπετσών κ. Π. Λυράκης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δ. Καφαντάρης Πηγή: hydranews.gr