Ποινές πολυετούς κάθειρξης, μειωμένες ωστόσο σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, επέβαλε Β´ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι πρωτόδικες ποινές για την υπόθεση της επονομαζόμενης «θηλυκής συμμορίας του ΙΚΑ Καλλιθέας.Το Β´ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε στις πέντε πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας και στον σύζυγο μίας εξ αυτών ποινές από 27 έτη κάθειρξη μέχρι τρία έτη φυλάκιση.Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινές κάθειρξης στις υπαλλήλους από 31 έως 38 χρόνια.

Ειδικότερα, η Ελένη Μπουραζάνη καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες, η Χριστίνα Πατεράκη σε 14 χρόνια, η Χρυσούλα Φέρρα 19 έτη και τρεις μήνες, η Μυρσίνη Θωμάκου σε 16χρόνια , η Χριστίνα Σουρίδη σε 27 χρόνια και έξι μήνες.

Ο Κωσταντίνος Καραίσκος, σύζυγος της Ελένης Μπουραζάνη, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης χρηματικά πρόστιμα απο 30.000 έως 80.000 ευρώ.Το Δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης στο πλημμέλημα της συμμορίας ενώ επικύρωσε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη όπως και πρωτοδίκως σε όλους τους κατηγορούμενους. Για τις κατηγορούμενες Πατεράκη και Σουρίδη αποφάσισε επίσης να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς επέστρεψαν στο δημόσιο ακίνητα και μετρητά.

Σημειώνεται πως η Χρυσούλα Φέρρα στην οποία πρωτοδίκως είχε δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο, πλέον οδηγείται στη φυλακή.

Αντίθετα, η Χριστίνα Πατεράκη της οποίας η ποινή μειώθηκε δραστικά πρόκειται να αποφυλακιστεί άμεσα. Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενες καταδίκαστηκαν για τα αδικήματα της απάτης μέσω υπολογιστή, της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία, της απλής συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Επίσης, το Δικαστήριο επιδίκασε όπως πρωτοδίκως χρηματική ικανοποιήση 2 εκ ευρώ στο ΙΚΑ ενώ επίσης αποφάσισε ολα τα δημευθέντα και κατασχεθέντα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων να αποδοθούν στον ασφαλιστικό φορέα.