Πως θα περιγράφατε τη θητεία σας ως νέα Βουλευτής από τον Ιανουάριο έως την προκήρυξη των επικείμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου;

Ως νέα βουλευτής είχα την υποχρέωση και την ανάγκη, να γνωρίσω  τις διαδικασίες που διέπουν την κοινοβουλευτική καθημερινότητα σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να συμμετέχω ενεργά στις καθημερινές διαδικασίες διαμόρφωσης των θέσεων του Ποταμίου. Δε χρειάζεται φαντάζομαι να αναλύσω ιδιαίτερα το γεγονός ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε ένα από τα πιο έντονα και κρίσιμα ως προς την κοινοβουλευτική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών.

Πιστεύετε ότι οι πολιτικοί μπορούν να διασωθούν με όλα αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα;

Δυστυχώς, το παλαιό πολιτικό σύστημα ευθύνεται για το γεγονός ότι η πολιτική σήμερα δεν έχει το νόημα που είχε. Διανύουμε μία περίοδο εκπτώσεων, σε ιδέες, αρχές και κανόνες συμπεριφοράς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι μέχρι χθες συγκυβερνώντες, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση στηλίτευαν με πάθος τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις συνεχείς καταθέσεις τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, τα εξπρές σχέδια νόμου, έκαναν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν προεκλογικά. Αυτό δεν είναι σωστό. Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι οι βουλευτές, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή της πολιτικής και των πολιτικών, που σημαίνει πίστη σε ιδανικά, πλούτο ψυχής και προσφοράς. Μία πολιτική και πολιτικοί που θα απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που θα δίνουν διέξοδο και ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και συλλογικό όραμα για το μέλλον.

Ποιά είναι τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση κατά τη γνώμη σας;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, είναι η έλλειψη αξιοπιστίας, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Η αξιοπιστία χτίζεται. Δεν χτίζεται όμως από την μια μέρα στην άλλη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας μέχρι πρόσφατα έλεγε ότι υπέγραψε την συμφωνία που του έφεραν και δήλωνε ότι δεν την πιστεύει. Και μόλις πρόσφατα,στην ΔΕΘ, είπε ότι πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Είναι δυνατόν να τα λέει αυτά ο κ. Τσίπρας; Ποιους κοροϊδεύει; Τους πολίτες; Τους πολιτικούς του αντιπάλους;Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ζήτημα του χρέους. Το ζήτημα του χρέους εάν λύθει θα αποδεσμεύσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Αυτό σε συνδυασμό με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε τις είχαμε προωθήσει ως χώρα, από μόνοι μας και όχι κατόπιν πιέσεων τρίτων. Άλλο πράγμα η λιτότητα και τα οριζόντια μέτρα ή εισπρακτικά μέτρα, και άλλο οι δομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες αδικαιολόγητα έχουν καθυστερήσει εδώ και τόσα χρόνια.Πρέπει να παρθούν αποφάσεις από όλους μας, που να απαντούν στο πως φανταζόμαστε την Ελλάδα, την χώρα μας, από εδώ και πέρα. Το τρίτο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό. Η χώρα μας χρειάζεται εθνική στρατηγική για το μεταναστευτικό πρόβλημα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου για το μεταναστευτικό δείχνει την κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα οι κυβερνήσεις του χθες (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και η συγκυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το μεταναστευτικό όπως έχει εξελιχθεί αποτελεί τραγωδία, τόσο για την χώρα μας όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά αλλά και για την ανθρωπότητα. Το Δουβλίνο 2 εξυπηρετούσε μόνο τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και έριχνε όλο το βάρος στις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τα πολιτικά και κομματικά δεδομένα μετά και την διάσπασή του; Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ειναι κατά τη γνώμη σας χαμένη υπόθεση;

Εκ των πραγμάτων η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει τα δεδομένα. Ας μην ξεχνάμε ότι η διακυβέρνηση του τόπου, υπό αυτές τις συνθήκες που ζήσαμε όλο το 7μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το αποτέλεσμα που αυτή έφερε στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία, εκ των πραγμάτων αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό. Ωστόσο, εναπόκειται σε όλους μας ως πολιτικά κόμματα και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Εμάς, ως ΠΟΤΑΜΙ, μας ενδιαφέρει η πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία των δυνάμεων ενός μεταρρυθμιστικού οράματος για τον τόπο. Από αυτή την σκοπιά, η οικοδόμηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κινήματος, που θα περιλαμβάνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την αριστερά έως την δεξιά, είναι το ζητούμενο. Γι’ αυτό το σκοπό παλεύουμε και όχι για την αναπαλαίωση παρωχημένων σχημάτων. Επιζητούμε να φέρουμε στο προσκήνιο την πολιτική και όχι την διάσωση των πολιτικών προσώπων.