Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και βαθμιαία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένεται την Τρίτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία, στην Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά παράκτια τμήματα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, πιθανόν παροδικά ισχυρές. Άνεμοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και θερμοκρασία από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου