Αντίστροφα μετράει πλέον η συμμαχια ανάμεσα στη ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Παντείου μετά τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ και τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να εκλεγεί ο  νέος πρόεδρος της Νεολαίας.

Ο Σάκης Ιωαννίδης αποφάσισε να βάλει μπουρλότο στις διαδικασίες ανακοινώνοντας την παραίτησή του χωρίς όμως η ανακοίνωση αυτή να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα έγιναν από "συγγενείς και φίλους" και η επίσημη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αποστομωτική για τον απελθόντα πρόεδρο. Επόμενος ήταν ο Κώστας Μητσόπουλος ο οποίος δήλωσε την παραίτησή του και εκτός από τα "πολιτικά παιδιά" του στο ΠαΠει δεν ασχολήθηκε ούτε ο θυρωρός των γραφείων της ΟΝΝΕΔ. Η επόμενη παραίτηση που θα πρέπει να αναμένεται είναι αυτή του ακολούθου του Ιωαννίδη, Σωτήρη Πολύζου, εκτός αν έχει την ευθιξία να διενεργήσει τις φοιτητικές εκλογές.

Οι παραιτήσεις αυτές δείχνουν μία ενιαία στάση ΠαΠει και Παντείου αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόνο έτσι δεν είναι. Άνθρωποι του απομονωμένου Κατσαφάδου χρεώνουν στον Ιωαννίδη ότι τα κάνει μπάχαλο νομίζοντας ότι είναι δική του η ΟΝΝΕΔ με αποτέλεσμα να παίρνει στον λαιμό του τον Μπακόλα ο οποίος βλέπει το όνειρο της προεδρίας να απομακρύνεται.

Εκτός όμως από τον Μπακόλα και ο Κατσαφάδος βλέπει το μοναδικό χαρτί που του έχει απομείνει να καίγεται, βυθίζοντάς τον και άλλο στην απομόνωση και την εσωστρέφεια.

Πλέον είναι θέμα χρόνου ο ένας να ρίξει την ευθύνη στον άλλον. Ο Κατσαφάδος στον Ιωαννίδη για το παλαιοκομματικό παιχνίδι με την παραίτηση και ο Ιωαννίδης στον Κατσαφάδο για την επιμονή στο πρόσωπο του Μπακόλα για τον οποίο έχουμε γράψει ξανά ότι η υποψηφιότητά του δεν "περπατάει".

Π.Γ