Δεκάδες στελέχη των ΑΝΕΛ από χθες το βράδυ υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στην κεντρική διοίκηση του κόμματος. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου φαίνεται να διαλύεται ολοκληρωτικά μετά και την απόφασή του να καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και να παραδώσει άνευ όρων στους Σκοπιανούς το όνομα της ιστορικής Μακεδονίας. 

«Καταρρέουν» στην Καβάλα - Παραίτηση Τσακίρη

Εξαιτίας της απόφασης του κόμματος για το Σκοπιανό παραιτήθηκε το «εμβληματικό» στέλεχος του Κινήματος από την Καβάλα, Γιώργος Τσακίρης.

Μάλιστα, το όνομα του Γιώργου Τσακίρη στην Καβάλα, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι συνυφασμένο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο ίδιος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών ενώ μέχρι χθες ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και Αναπληρωτής Γραμματέας Προσφυγικού & Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μέχρι… χθες.

Το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018, λίγες ώρες μετά την καταψήφιση από τη Βουλή -και από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ πλην του Δημήτρη Καμμένου- της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Τσακίρης γνωστοποίησε ότι απέστειλε επιστολή παραίτησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Αθήνα.

Η παραίτηση Τσακίρη έρχεται σε συνέχεια αγνώστου, μέχρι στιγμής, αριθμού παραιτήσεων στελεχών των ΑΝΕΛ από όλη την Ελλάδα, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για… «βροχή» παραιτήσεων που «απειλούν» τη συνοχή του Κινήματος και θέτουν εν αμφιβόλω το μέλλον του, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες ή και… ώρες να έχουμε παραιτήσεις και άλλων στελεχών από την περιοχή της Καβάλας.

Ο Γιώργος Τσακίρης γνωστοποίησε την παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ μέσας από το προφίλ του στο facebook, λαμβάνοντας άμεσα από τους χρήστες του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης πλήθος θετικών σχολίων και συγχαρητηρίων για την κίνησή του.

Μαζικές παραιτήσεις στην Πιερία

Πανικός γίνεται με τις συνεχείς παραιτήσεις στελεχών στους ΑΝΕΛ Πιερίας, οι οποίοι καλούν τον Πάνο Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί «με την ανοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει την Μακεδονία», όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις παραίτησής τους.

Τον χορό των παραιτήσεων άνοιξε πρώτος το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ και πολιτευτής Πιερίας Δημήτρης Ζησιμόπουλος. Αμέσως ακολούθησαν το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πιερίας Χάρης Μπικηρόπουλος, η πολιτευτής Πιερίας Φιλιώ Βαβύλα, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πιερίας Χρήστος Ούνας Τσώλης κι ο Νίκος Μακρίδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», πολιτευτής στην Πιερία και Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται και άλλες παραιτήσεις, κάτι που σημαίνει την πλήρη διάλυση του κόμματος του Καμμένου στην Πιερία.

«Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι διαφωνούμε. Θεωρώ πλέον τον εαυτό μου, ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ και για αυτό το λόγο αποχωρώ. Μοναδικοί γνώμονες της απόφασής μου, είναι το καλό του τόπου και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω ΠΛΗΡΩΣ το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μακρίδης κατά την παραίτησή του.

Από τη δική του πλευρά, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πιερίας, Χάρης Μπικηρόπουλος, τόνισε: «Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Είναι όμως η στιγμή που οι αξίες και τα ιδανικά είναι πάνω από την πολιτική και κρίνουν τις πολιτικές.
Για το λόγο αυτό, ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ.

«Πόρτα» στους ΑΝΕΛ και ο Παύλου από την Καστοριά

Μάλιστα, σύμφωνα με το thepresident.gr, οι παραιτήσεις αφορούν κυρίως στελέχη της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη διαγραφή Δημήτρη Καμμένου, την παραίτησή του υπέβαλε στον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου.

Στο κείμενό του, σημειώνει πως δεν γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν με την πρόταση για την «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους ΑΝΕΛ, πιστέψαμε στα πύρηνα, αντιμημονιακά και πατριωτικά λόγια του Πάνου Καμμένου.

Στην πορεία της συγκυβέρνησης μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ,θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας πολλές από τις οποίες στην πορεία τις παραβήκαμε.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τον πρόεδρο και το κίνημα για το καλό της πατρίδας.

Προσωπικά τώρα εγώ, πάντα εξέφραζα με θάρρος τις θέσεις ,τις απόψεις και τις διαφωνίες μου μέσα από τα όργανα του κινήματος και στήριζα το κίνημα σε όλες τις παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ της περιοχής μου από τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ Καστοριάς, αν και διαφωνούσα με πολλές από αυτές.

Η θέση του προέδρου αλλά και όλων των ΑΝΕΛ ,ήταν και είναι ξεκάθαρη στο θέμα του σκοπιανού. Καμιά ονομασία που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παράγωγα αυτού.-

Τι έχουμε σήμερα?

Severna makedonija, north makedonija, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Λόγια του προέδρου. Θα ρίξω την κυβέρνηση αν παραβεί αυτό τον όρο.

Τι κάνουμε εμείς???

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκοπιανό, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση!!!!!!!!

Ποντάρουμε στο τι θα κάνουν οι σκοπιανοί στη βουλή και το δημοψήφισμα τους και λέμε οοοοταν με το καλό έρθει στην βουλή ,εμείς δε θα το ψηφίσουμε ?????? Θα θέσουμε και κομματική πειθαρχία τότε!!! εεε και. Εμένα με ενδιαφέρει , το τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ

Τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς κύριοι!!!!Αυτό ήμασταν και είμαστε τελικά?????

Δεν γίνονται και τα δύο φίλοι μου και συνοδοιπόροι».

Γι αυτό εγώ για λόγους ηθικής, ευθιξίας, αξιοπρέπειας και πατριωτικής συνείδησης ,παραμένω σταθερός σε αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, σε αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη ,αλλά δεν μπορώ να πατάω σε 2 βάρκες.

ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ

ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ

Η προσωπική μου θέση και άποψη είναι οι ΑΝΕΛ να αποσυρθούμε από την συγκυβέρνηση

Αν το Σάββατο δεν γίνει αυτό ,εγώ δηλώνω ότι παραιτούμαι από πρόεδρος των ΑΝΕΛ Καστοριάς και αποχωρώ από το κίνημα.


Με εκτίμηση

Πρόεδρος ΑΝΕΛ Καστοριάς

Παύλου Χρήστος»

«Δράμα» για ΑΝΕΛ και στη Δράμα

Παραιτήθηκε κι ο Συντονιστής Νομού Δράμας των ΑΝΕΛ, Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, που με σκληρή ανάρτησή του στο facebook αφήνει βαριές αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος. Αυτή είναι ακόμα μια από τις δεκάδες παραιτήσεις που έχουν υποβληθεί από χθες το βράδυ έως σήμερα στους ΑΝΕΛ μετά τη στήριξη Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα και την σημερινή υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Ακολουθεί η δημόσια δήλωση αποχώρησης από τους ΑΝΕΛ του Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη:

“Δηλώνω δημόσια την αποχώρηση μου από το κίνημα των ( Ανεξαρτήτων Ελλήνων ) διότι δεν φανήκαμε αντάξιοι στις προσδοκίες και στα κελεύσματα του Ελληνικού Λαού και παραβήκαμε αρχές και αξίες που πρεσβεύαμε σε βάρος της χώρας μας συνεχίζοντας να συμμετέχουμε στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκποιώντας κληρονομικά δικαιώματα χιλιάδων ετών της ιστορίας μας και της ύπαρξης μας προς επιθυμία συμφερόντων ξένων προς την χώρα μας, δεν κάναμε κάτι από όλα αυτά που πομπωδώς διακηρύσσαμε από ιδρύσεως μας πριν από έξι και πλέον χρόνια.

Η χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία στην βουλή των Ελλήνων απέδειξε περίτρανα ότι πολλοί βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από κάθε τι εθνικό και πατριωτικό προσδοκώντας πρόσκαιρα οικονομικά ωφέλη και ανταλλάγματα.

Δεν γίνεται άλλα να λες και άλλα να πράττεις, να πιστεύεις στον Θεό και να υπηρετείς τον Μαμωνά, να πιστεύεις και να ενισχύεις τον πατριωτισμό των Ελλήνων και να ξεπουλάς την Μακεδονία μας, δεν ξαναδολοφονείς τον αείμνηστο ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ που θυσιάστηκε για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας και αγνοείς τους αγώνες και τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού.

Περάσαμε από πολλές συμπληγάδες οικονομικής φύσεως τα τελευταία χρόνια υπομείναμε και αντέξαμε, όλα αυτά τα θεωρώ και είναι ήσσονος σημασίας τα οποία έρχονται και παρέρχονται με τον χρόνο, το ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας πρώην φίλοι και συναγωνιστές δεν καταπίνεται με τίποτα, η προδοσία και η ρετσινιά του προδότη μένει εις τον αιώνα και οι συνέπειες του ξεπουλήματος αυτού θα γιγαντωθούν σε βάρος της χώρας μας με το πέρασμα των χρόνων.

Έχω μεγαλώσει και ανατραφεί σε ένα περιβάλλον με αξίες αρχές παιδεία και θα έλεγα με τα παρεξηγημένα για μερικούς Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη τα οποία με καθοδηγούν έως τώρα στην ζωή μου.

Ένα αρχαίο απόφθεγμα λέει “ Ούκ ελλάτω παραδώσω “ , τα παιδιά μου και οι απόγονοι μου δεν θέλω να θυμούνται και να έχουν πρόγονο που σε ειρηνική περίοδο και δίχως λόγο πούλησε τις αρχές του.

Ας ψάξουν να βρουν αλλού σύγχρονους Εφιάλτες, καλή τύχη πρώην σύντροφοι συναγωνιστές.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ !!!

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ !!!”