Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, η ημερίδα του προγράμματος 3 πόρτες 3 χώρες της Διαβαλκανικής  Ακαδημίας Πολιτιστικής Διαχείρισης του Ινστιτούτου Goethe.

Η ημερίδα με θέμα: "η Διαχείριση και η ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου" ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο της πολιτιστικής δικτύωσης στην περιφερειακή ανάπτυξη και τον τουρισμό και παράλληλα φώτισε τη σημασία διεθνών συνεργασιών, που προωθούν τους στόχους της πολιτιστικής πολιτικής ενός τόπου προβάλλοντας και την πολιτιστική δραστηριότητα και προωθώντας παράλληλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στην Ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος της ΚΕΔΥ, Γεώργιος Κουκουδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ύδρας και τη συνεχή προώθηση και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ Κατερίνα Μαραγκού, η οποία έκανε εκτενή αναφορά σε όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας, επισημαίνοντας παράλληλα και τους μελλοντικούς στόχους.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ομιλίες με κύριο άξονα την Περιφερειακή ανάπτυξη με γνώμονα τον πολιτισμό και την παρουσίαση παραδειγμάτων από την Ελληνική εμπειρία.

Τον λόγο έλαβαν η Ελένη Δημοπούλου Εντεταλμένη τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής και νήσων, η Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, η Σταματίνα Δηλαβέρη Προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ύδρας, ο Φοίβος Τσαραβόπουλος για την παρουσίαση των μονοπατιών της Ύδρας και πολλοί άλλοι ενδιαφέροντες ομιλητές.

 

Πηγή:fonitisydras.com