Όπως ενημέρωσε, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμόστο facebook, ο διευθυντής του ΧΥΤΑ Φυλής Άρης Βρούστης, οι απαραίτητες εργασίες που έπρεπε να γίνουν στον χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων βρίσκονται στο τέλος τους και σύντομα θα καθαρίσουν οι δήμοι, που επωμίστηκαν το ποηγούμενο διάστημα το βάρος των σκουπιδιών. 

 Ο κύριος Βρούστης στην ανάρτηση του εξήγησε για ποιο λόγο έκλεισε ο ΧΥΤΑ Φυλής και υπήρξαν σκούπιδια στους δήμους, ευχαρίστησε δημάρχους και πολίτες για την κατανόηση και τόνισε πως από την Παρασκευή που ολοκληρώνονται οι εργασίες όλοι οι δήμοι θα μπορούν να εναποθέσουν τα απορρίμματα τους ξανά στο ΧΥΤΑ Φυλής, όπως δηλαδή έκαναν μέχρι πρότινος.

 Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βρούτση: 

Πρώτα η ασφάλεια. 
Το Βουνό δεν έπεσε.

Αυτές τις μέρες λόγω εργασιών στο ΧΥΤΑ ζητήσαμε από τους δήμους μέλη μας να περιορίσουν τα απορρίμματα που οδηγούνται στον ΟΕΔΑ, ενώ συγχρόνως αυξήσαμε την ημερίσια επεξεργασία των ΑΣΑ στο ΕΜΑΚ προκειμένου να περιορίσουμε τα προβλήματα. 
Στο χώρο που εναποτίθονται τα απορρίμματα συγχρόνως γίνονται και εργασίες εξόρυξης των αδρανών με τη μέθοδο των εκρήξεων, απομακρύνονται τα βράχια και επεξεργάζεται το υπέδαφος προκειμένου να μπουν γεωυφάσματα για να συγκρατήσουν τα υγρά από τα στραγγίσματα των στερεών αποβλήτων και των υδάτων από βροχές, για να μην μεταφερθούν αυτά στον υδροφόρο ορίζοντα. 
Τις μέρες αυτές οι εργασίες, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ολοκληρώνονται. Επειδή υπήρχε θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους διακόψαμε την είσοδο των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, διότι λόγω των βροχοπτώσεων τις περασμένης Κυριακής, δημιουργήθηκαν μικρές καθιζήσεις και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στεγάνωσης, δε θα γίνουν εκρήξεις, ούτε θα εναποθέσουμε απορρίμματα στο χώρο για να μπορέσουν οι εργασίες να ολοκληρωθούν με ασφάλεια.
Την Παρασκευή οι δήμοι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούν να εναποθέσουν τα απορρίμματα τους στον ΧΥΤΑ. Θα θέλαμε όμως να διευκρινήσουμε ότι στο ΕΜΑΚ μπορούν να εισέρχονται τα οργανικά των δήμων από τις λαϊκές και τον καφέ κάδο, όπως και τα κλαδέματα χωρίς κανένα περιορισμό.

Συμπέρασμα
Επειδή από εδώ και στο εξής τέτοια φαινόμενα θα υπάρχουν συχνά, καλό θα ήταν οι δήμοι να προχωρήσουν στην ανακύκλωση και ανάκτηση των οργανικών προκειμένου να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Διαφορετικά τα ΑΣΑ θα τα αφήνουν στις γειτονιές τους με ότι αυτό συνεπάγεται.