Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας στα πλαίσια του φεστιβάλ ΑΤΛΑΣ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, παρουσιάζεται στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 20.00

Ο κωμικός μονόλογος Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας του Κωνσταντίνου Δέδε, με αφορμή ένα μικρό χιουμοριστικό άρθρο του 19ου αιώνα στην καθαρεύουσα, εξελίσσεται και αναπτύσσεται μέχρι τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης ιστορίας.

Μια δράση – δήλωση για τη γλώσσα μας που όλο και φθίνει, για την προσφυγιά και για τις αλλαγές που συντελούνται στο μέσα των ανθρώπων σε περίοδο κρίσης! Ένα ταξίδι – παραμύθι που φωτίζει την ιστορία του Πειραιά, ταξιδεύοντας τον θεατή του… Μια δράση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, έναν χώρο που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία της Ελλάδας και σχετίζεται με τη θάλασσα και την εμπορική δραστηριότητα.

Μια ρέγγα…

η αιχμαλωσία της «Ως τυφλαί επέσαμεν εις τα δίκτυα των Νορβηγών αλιέων, τρισχίλιαι εν όλω ρέγγαι, πλέουσαι την Βαλτικήν κατά πολυαρίθμους αγέλας και συνελήφθημεν αι μωραί…»

το ταξίδι από τη Νορβηγία «Ο περιορισμός, εις ον με είχον υποβάλει, ήτο αφόρητος. Η φυλακή, εν η κατεδικάσθην να μένω, δεν ήτο την φοράν ταύτην ο ευρύς και βαθύς κόφινος του Νορβηγού αλιέως, αλλά βαρέλιον στενόν, εντός του οποίου και η ελάχιστη κίνησις απέβαινεν αδύνατος»

η άφιξή της στο λιμάνι του Πειραιά στα τέλη του 19ου αιώνα «Εις την Ελλάδαν, εδώ ας φαγωθώ, αφ’ ου δεν ήτο τυχερόν να ζήσω. Εις την χώραν του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Εις την χώραν που χρόνια τώρα ψάχνει «Τις πταίει»… Εις την Ελλάδα αδελφές μου, εις την Ελλάδα»!

Το τέλος…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στο ρόλο της ρέγγας  η Βίβιαν Κοντομάρη

Μουσική ερμηνεία: Νεφέλη Μαρκάκη

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Δέδες

Χορογραφία – Επιμέλεια κίνησης: Αναστασία Γεωργαλά

Δραματουργική επιμέλεια: Χαρά Λιανού

Βοηθός σκηνοθέτη: Σεβασμία Κοντοσάκου

Κοστούμια: KOnDe – Joanna Misseli

Δερμάτινα αξεσουάρ: Aumorfia | Θεανώ Ποταμιάνου

Μακιγιάζ-Κομμώσεις:  Dazzlin’Gal

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δέδες

Κατασκευή κοστουμιών: Γεωργία Ταφλαμπά | Εριφύλλη Κέντερα

Φωτογραφίες: Γεωργία Θεοδώρου

Video: Πάνος Στεργίου

Μοντάζ: Ιάκωβος Αβδούλος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη 27 &  Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 20.00

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Τηλ:. 210 4516264

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις από 12 Ιουνίου στα τηλ.: 210 4516264 & 2104516822

(Τρίτη-Σάββατο, 10.00 π.μ.- 2.00 μ.μ.)

Μοιράσου το άρθρο: