Η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να δικαιολογήσει... τα αδικαιολόγητα "πετώντας την μπάλα στην εξέδρα" για φλέγοντα ζητήματα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη, με αποκορύφωμα το... φιάσκο της ελληνικής Κυβέρνησης στο να υπακούσει τυφλά την υπόδειξη των τούρκικων Αρχών σχετικά με το πού θα ανεφοδιαστεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

*** Διαβάστε εδώ: Σοκαριστική η παραδοχή του Μαξίμου: "Η Τουρκία δεν μας άφησε να προσγειωθούμε στην Ρόδο"

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού Άμυνας στην εκπομή του Νίκου Χατζηνικολάου "Στον Ενικό", το "καψόνι" των Τούρκων στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη προ εβδομάδος, ανέβασε το "θερμόμετρο" της συζήτησης. Ο κ. Καμμένος αναλώθηκε σε υπεκφυγές κατά πόσο επιτρέπουν οι συνθήκες να "συμφωνήσουν" οι Τούρκοι να πραγματοποιήσει το πρωθυπουργικό σκάφος ανεφοδιασμό στην Ρόδο, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό νησί "μη αποστρατικοποιημένο έδαφος".

Οι ισχυρισμοί του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. στην προσπάθειά του να παρουσιάσει μια λογική εξήγηση στο γεγονός αυτό, έφταναν μόνο μέχρι την ανάγνωση του σχεδίου πτήσης. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως η πορεία του πρωθυπουργικού αεροσκάφους να κάνει τον γύρο της Τουρκίας ήταν εντός προγράμματος, ενώ δεν χρειαζόταν να περάσει από Κύπρο - ή έστω από Κρήτη - για να πραγματοποιηθεί εκεί ο ανεφοδιασμός.

 

Τα σύνορα, οι αυξανόμενες εισροές προσφύγων και το ΝΑΤΟ 

Σχετικά με τους σχεδιασμούς που έχει βάλει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας για την αρτιότερη διαχείρηση της προσφυγικής κρίσης, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως η Ελλάδα εφαρμόζει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να μειωθούν οι αριθμοί προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανέφερε πως η πρόθεση είναι να μην κλείσουν τα σύνορα και ότι βασική μέριμνα, τόσο της πολιτικής, όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας, είναι να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές.

Σε ερώτηση που του έγινε, γιατί η χώρα μας πρέπει να δέχεται τις υποδείξεις του ΝΑΤΟ από τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να εφαρμόσουν τα ίδια, αυτό που απάντησε ήταν πως το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ είναι υπερ της ευρωατλαντικής συμμαχίας και υπάρχει συνεργασία.