Το μουντιάλ έχει ξεκινήσει και ολόκληρη η οικουμένη έχει στρέψει τα βλέμματα της στη Ρωσία. Εκεί, που οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη θα αγωνιστούν όχι για το χρήμα, αλλά για τη δόξα που φέρει η κατάκτηση του βαρύτιμου  «Ζιλ Ριμέ» του τρόπαιου δηλαδή της διοργάνωσης.

Το Μουντιάλ είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός θεσμός που υπάρχει. Είναι ένα τουρνουά επτά αγώνων, που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και καθηλώνει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλων σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της υφηλίου.

Από αυτή την παγκόσμια ποδοσφαιρική μυσταγωγιά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο κόσμος του Πειραιά και ειδικότερα το νέο αίμα της πόλης, που παρακολουθεί τη διοργάνωση και όπως μάθαμε πολλά από τα μέλη της δημοτικής Αρχής έχουν εκφράσει δημόσια ποια ομάδα θα υποστηρίξουν.

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γιάννης Μελάς όπως μάθαμε είναι υποστηρικτής της Γαλλίας, ενώ κάποιοι από τους ανθρώπους των διαδρόμων του Δημαρχείου μας εκμυστηρευτήκαν πως ξέρει απ΄ έξω και τη «μασσαλιώτιδα» καθώς είναι άριστος γνώστης της γαλλικής γλώσσας.

Μία επίσης ευρωπαϊκή χώρα και ειδικότερα ιβηρική θα υποστηρίξει και η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία δηλώνει οπαδός των «φούριας ρόχας» και αναμένεται να τη δούμε να πανηγυρίζει τα γκολ της Ισπανίας.

Στον αντίποδα ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας Αλέξανδρος Αργουδέλης υποστηρίζει τη χώρα της σάμπας, του καφέ, αλλά και αυτή με τις περισσότερες κατακτήσεις Μουντιάλ τη Βραζιλία.

Χώρα της λατινικής Αμερικής και ειδικότερα την Αργεντινή υποστηρίζουν ακόμα δύο νέα στελέχη της δημοτικής Αρχής. Τόσο ο αντιδήμαρχος Πληροφορικής και Επικοινωνίας Ανδρέας Βεντούρης, όσο και ο  αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Νίκος Γέμελος δηλώνουν «Αλμπιτσελέστε» και αναμένεται να πανηγυρίσουν αν και εφόσον  κατακτήσει το Μουντιάλ ο Λιονέλ Μέσι.

Από αυτό το ρεπορτάζ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει όμως και ένας ποδοσφαιριστής, ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για 10 χρόνια στην εθνική Ελλάδος είχε 90 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια της χώρας μας και κοσμεί με την παρουσία του το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Ο Αντώνης Νικοπολίδης σε δήλωση του στο peiraiasnews.gr ανέφερε πως υπήρξε παραδοσιακά υποστηρικτής της εθνικής Ιταλίας, όμως επειδή η «σκουάτρζα ατζούρα» θα απουσιάζει από αυτή τη διοργάνωση επιθυμεί το σημαντικό αυτό τρόπαιο να το κατακτήσει φέτος η Αγγλία.