Την αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης όταν πριν απο λίγο κατά στην συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προχώρησε σε μία άνευ προηγούμενου πρόκληση ζητώντας πραξικόπημα με την παρέμβαση του ελληνικού στρατού τον οποίο κάλεσε να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον Πάνο Καμμένο.  

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον ελληνικό στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Βουλευτών όλων των κομμάτων. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Βούτσης ανέφερε σε έντονο ύφος: «Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η Κ.Ο της Χρυσής Αυγής η οποία ήρθε μεν με την ψήφο του λαού κάλεσε ανοικτά σε πραξικόπημα. Σχεδιασμένη και διχαστική η κλιμάκωση. Θέλει να προκαλέσει σήμερα αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια , διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά στο πλαίσιο του Συντάγματος. Θα εισηγηθώ να γίνει έκτακτη διάσκεψη για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα στη Βουλή μέχρι να τελειώσει η συζήτηση . Είναι ανοικτή πρόκληση για πραξικόπημα αυτό που έγινε". 

Να σημειωθεί ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο. Όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων καταδικάζουν την στάση τόσο του συγκεκριμένου βουλευτή όσο και της Χρυσής Αυγής. 

Χατζηδάκης: Δεν ταιριάζουν οι ύβρεις στην Βουλή των Ελλήνων


Την απερίφραστη καταδίκη της Νέας Δημοκρατίας  απέναντι στο παραλήρημα του χρυσαυγίτη βουλευτή εξέφρασε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος παίρνοντας το λόγο στη Βουλή ανέφερε: Ξεπερνάνε την φαντασία όσα ακούστηκαν θα πρέπει αμέσως να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να γίνει διάσκεψη της Βουλής μπορούμε να διαφωνούμε έντονα αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε  το δημοκρατικό πολίτευμα που είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού.

Είμαστε και θα είμαστε απέναντι στην κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα των Σκοπίων .  Ο κόσμος που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία κατέβαινε και θα κατέβεις στα συλλαλητήρια για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής αλλά ο κόσμος της νέας Δημοκρατίας είναι έλληνες δημοκράτες που στηρίζουν την δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας..

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση σε όλους τους βουλευτές και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές οι τρεις μέρες είναι δύσκολες μπορούμε να διαφωνήσουμε μπορούμε να παρουσιάσουμε τα επιχειρήματα μας και τις διαφορετικές θέσεις αλλά η ύβρις δεν ταιριάζει  στην Βουλή των ελλήνων. Δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό των ελλήνων ας συγκρατηθούμε.   

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/chamos-sti-vouli-mparparousis-tis-chrisis-avgis-kalese-to-strato-na-kani-praxikopima