Μόνο ως αστεία εκλαμβάνονται τα σενάρια για υποψηφιότητα του νυν Δήμαρχου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, στη διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά.  Ο κατα ομολογία πετυχημένος Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη, δεν έχει καμία διάθεση να μπλέξει με του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και δη του Μεγάλου Λιμανιού, γιατί δεν βγάζεις κανένας άκρη με αυτούς και δεν προτίθεται να υποθηκεύσει την καριέρα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ταυτιζόμενος με τον Σύριζα.

Επιπλέον, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά το κακό προηγούμενο του Δήμου Πειραιά, με εισαγόμενο Δήμαρχο.  Αποτελεί μια κακή ανάμνηση, η προηγούμενη φορά, που ο Δήμος Πειραιά είχε "εισαγόμενο" Δήμαρχο  και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.   Για την ιστορία, ο προερχόμενος από το ΚΚΕ και υποστηριζόμενος στην συνέχεια από το ΠΑΣΟΚ, Στέλιος Λογοθέτης, ο οποίος είχε διατελέσει Δήμαρχος Νίκαιας, όταν ανέλαβε τη Δημαρχία του Πειραιά, ουσιαστικά χρεοκόπησε το Δήμο Πειραιά.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Ιωακειμίδης, θα διεκδικήσει ξανά το χρίσμα του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, για να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του.