Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τονίζει μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια σημαντική και ουσιαστική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά θα εισπράξει αντισταθμιστικό όφελος για τη λιμενική και εμπορευματική δραστηριότητα της ΟΛΠ Α.Ε, έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα, αρχής γενομένης από το έτος  2017,  ο Δήμος Πειραιά θα εισπράξει το πόσο του 1.977.350,90 ευρώ. 

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, πρωταρχικός μας στόχος ήταν η διεκδίκηση αντισταθμιστικών τελών από την Ο.Λ.Π Α.Ε, καθώς πιστεύουμε πως είναι πρωτόγνωρο να δέχεται η πόλη του Πειραιά μόνο την επιβάρυνση από τη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να έχει κανένα απολύτως όφελος. Τα καταφέραμε μετά από επιμονή, σκληρή δουλειά και στοχευμένη προσπάθεια», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Επιπλέον ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο αντισταθμιστικό ποσό που εισέπραξε  ο Δήμος Πειραιά, λέγοντας  πως θα αξιοποιηθεί σε περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά έργα, αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις επ’ ωφελεία της πόλης και των δημοτών. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για έναν καλύτερο Πειραιά», τόνισε ο κ. Μώραλης.