Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη, επισκέφθηκαν το  Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής «Β&Μ Θεοχαράκη», όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑΣ», με έργα του σπουδαίου θαλασσογράφου, που «δάνεισαν» ειδικά για την έκθεση δημόσιοι φορείς και ιδιώτες συλλέκτες.

Ο Δήμος Πειραιά,  «δάνεισε» για τις ανάγκες της έκθεσης  τον πίνακα του Κωνσταντίνου Βολανάκη «Ο Λιμήν του Πειραιώς», που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα έργα του ζωγράφου και τον οποίο είχε αγοράσει στα τέλη του 19ου αιώνα 1.500 δρχ.

Τον Δήμαρχο Πειραιά ξενάγησε στα έργα του σπουδαίου ζωγράφου, ο επιμελητής της έκθεσης κ. Τάκης Μαυρωτάς.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως το εικαστικό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Βολανάκη είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που αναδεικνύει τη σημαντική εικαστική πορεία του κορυφαίου θαλασσογράφου. «Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης έχει συνδέσει  το όνομά του με την πόλη του Πειραιά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Δήμος Πειραιά «δάνεισε» για τις ανάγκες της έκθεσης τον σπουδαίο πίνακα του Κωνσταντίνου Βολανάκη «Ο Λιμήν του Πειραιώς» και είχε τη δυνατότητα το κοινό  να τον θαυμάσει», επεσήμανε ο κ. Μώραλης. Επιπλέον ο Δήμαρχος Πειραιά, τόνισε πως η έκθεση περιελάμβανε τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα του σπουδαίου θαλασσογράφου και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την σημαντική έκθεση.