Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες, στο Βεάκειο Θέατρο, όπου για πρώτη φορά Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Πειραιά παρουσίασαν, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2018», μουσικοχορευτικά δρώμενα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Συμμετείχαν: το Σωματείο Ελληνικής Παράδοσης «Δωδώνη», η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», η Ένωση Λεριών «Η Παναγία του Κάστρου», το Τμήμα Πειραιά Διεθνούς Συμβουλίου Χορού και Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς, η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», Αδελφότητα Κυθηρίων Πειραιώς Αθηνών.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αφού καλωσόρισε τα σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες, που προσφέρουν ένα ωραίο θέαμα – όπως είπε -  ευχαρίστησε για τη συμμετοχή όλων στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας», που γίνεται για τέταρτη χρονιά στην πόλη,  είναι πλέον θεσμός και αγκαλιάζεται από την τοπική κοινωνία όλο και περισσότερο, στηρίζοντας τις δράσεις του Δήμου Πειραιά. Οι «Ημέρες Θάλασσας» – τόνισε - είναι μία γιορτή που οργανώνει η πόλη για την πόλη, παρά τα όποια υπαρκτά προβλήματα που έχει η χώρα και η πόλη,  τα οποία αντιμετωπίζονται,  άλλες φορές με επιτυχία κι άλλες φορές με μεγαλύτερες δυσκολίες. Τέλος, ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε όλους τους χορευτές για τη συμμετοχή τους, μικρούς και μεγάλους, κορίτσια  και αγόρια, γυναίκες και άντρες, που  προσφέρουν ένα ωραίο θέαμα. Καταλήγοντας ευχήθηκε  και του χρόνου να γίνει κάτι ανάλογο και ακόμα καλύτερο.

Την εκδήλωση: «Χοροί της Θάλασσας» παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και ο κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, καθώς και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου.