Στον τελικό και πάλι η ομαδά του Πειραιά.

Με άμυνα που «τσάκισε» την Μπαρτσελονέτα, νίκησε 6-4 στον πρώτο ημιτελικό και το Σάββατο το βράδυ θα διεκδικήσει την κούπα του LEN Champions League. Μεγάλη εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» που έδειξαν πώς είναι έτοιμοι για να το σηκώσουν.

Η ανάλυση του ματς

Νευρικό ξεκίνημα στο ματς και από τις δύο πλευρές. Πολλή τακτική, το βάρος στην άμυνα, σετ παιχνίδι και πίεση στην περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό πώς και οι δύο ομάδες πέτυχαν το πρώτο τους γκολ στον παίκτη παραπάνω. Πρώτα ο Μπούσλιε και μετά ο Μάγιαρακ. Το μοναδικό «μελανό» σημείο για τον Θρύλο ήταν τα δύο λάθη που έκανε. Αντίθετα, αμυντικά έβγαλε πέντε άμυνες, έναντι τεσσάρων των Καταλανών.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ξεκίνησαν καλύτερα το δεύτερο οκτάλεπτο. Ειδικά στα πρώτα τρία λεπτά. Πολύ δυνατοί στην άμυνα, ακόμα και στον λιγότερο, ενώ στην επίθεση αξιοποίησαν τις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. Με γκολ των Γενηδουνιά και Γούνα, πήραν… αέρα δύο τερμάτων, 5:04 για το ημίχρονο. Εκεί, όμως, έκαναν λάθη στην επίθεση, δεν είχαν καλές επιλογές. Με την Μπαρτσελονέτα να βρίσκει λύσεις από την περιφέρεια. Δύο φορές στα τελευταία 138 δευτερόλεπτα. Με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 3-3, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.
Τα λάθη συνεχίστηκαν και στο τρίτο οκτάλεπτο, με τις άμυνες. Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι εξαιρετικός, αλλά αυτό που του έλειπε ήταν οι λύσεις στην επίθεση. Ειδικά στον παίκτη παραπάνω που δεν μπορούσε να απειλήσει. Κι από την άλλη, το πρέσινγκ των Καταλανών στην περιφέρεια δυσκόλευε πολύ τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Θοδωρή Βλάχου. Το γκολ ήρθε με τον Μπούσλιε σε κατάσταση κόντρας (1:22) για το 4-3, αλλά η Μπαρτσελονέτα ισοφάρισε ξανά με τον Βρλιτς, στον παίκτη παραπάνω και είχαμε μια ακόμα ισοπαλία στην αναμέτρηση, με το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου (4-4).

Στην τελευταία περίοδο η άμυνα έκανε τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν. Και με δύο γκολ από Φουντούλη και Ομπράντοβιτς πέρασε στον τελικό. Το «χρυσό» από τον Κροάτη, 9.3’’ για το τέλος. Από την άλλη, τα μπλοκ και ο Πάβιτς που έκανε και πάλι μεγάλες επεμβάσεις, έκριναν το ματς.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-0.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μπούσλιε (π/π, 3:50), 1-1 Μάγιαρακ (π/π, 3:10)

2ο οκτάλεπτο: 2-1 Γενηδουνιάς (π/π, 6:45), 3-1 Γούνας (κόντρα, 5:04), 3-2 Γρανάδος (περιφέρεια, 2:18), 3-3 Περόνε (περιφέρεια, 1:00)

3ο οκτάλεπτο: 4-3 Μπούσλιε (κόντρα, 1:22), 4-4 Βρλιτς (π/π, 0:47)

4ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (π/π, 4:41), 6-4 Ομπράντοβιτς (φουνταριστό, 0:09)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

Μπαρτσελονέτα (Χ. Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουναρίθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Π. Γκαρσία, Φερνάντεθ, Ταούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες.