Πλήθος Μανιατών από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στα κεντρικά γραφείς της Ένωσης Απανταχού Μανιατών στον Πειραιά, προκειμένου να κόψουν την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Μανιάτες όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών, δείχνοντας πως το μανιάτικο στοιχείο παραμένει ακόμα ισχυρό και ενωμένο - ιδιαίτερα στο Μεγάλο Λιμάνι.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών και Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, Σταύρος Μπαζάκος, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με τις αναφορές του στους πεσόντες Έλληνες ήρωες της Κινάρου, με ειδική αναφορά βέβαια στον Παναγιώτη Βλαχάκο, ο οποίος τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την τραγωδία στα Ιμία!

maniates 1 leptou sigi

Ο κ. Μπαζάκος απένειμε τιμητική πλακέτα στον αδερφό του ήρωα των Ιμίων, Νίκο Βλαχάκο, ενώ προηγουμένω τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

maniates vlaxakos mpazakos

Ο Νίκος Βλαχάκος, αφού ευχαρίστησε για την τιμή στο όνομα του αδερφού του, αφιέρωσε αυτήν την πλακέτα, στους αδικοχαμένους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος υπέρ της πατρίδος.

maniates vlaxakos

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, Μανιάτης στην καταγωγή και προϊστάμενος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά.