Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού για έξι συναπτά έτη και αγαπήθηκε όσο  ελάχιστοι ποδοσφαιριστές από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων, ήρθε πάλι σήμερα στον Πειραιά με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο "μάγος"Ζιοβάνι, όπως χαρακτηριστικά ήταν το παρατσούκλι του, ήρθε σήμερα το απόγευμα στην πλαζ Βοτσαλάκια ύστερα από πρόσκληση του  Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, για να συμμετάσχει στη διοργάνωση «ΚΟΠΕΡ FOOTVOLLEY 2018» μαζί με τον επιστήθιο φίλο του Luciano de Souza, τον  Silva Clayton, αλλά και τον  Στέλιο Κρητικό.

 Με το που έφτασε στην ακτή και αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο που τον συνόδευε επικράτησε ένας γενικός χαμός, με φίλους των ερυθρολεύκων κάθε ηλικίας να τον πλησιάζουν προκειμένου να φωτογραφηθούν μαζί του ή να τους υπογράψει κάποιο αυτόγραφο. Εκείνος ανταπόδωσε την αγάπη του κόσμου, απόλαυσε την συντροφιά τους, έκατσε και συζήτησε με όλους κι ας καθυστερούσε να φτάσει στο χώρο που τον περίμενε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μωράλης και η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου οι οποίοι τον υποδέχτηκαν σαν ‘έναν πραγματικό φίλο της πόλης του Πειραιά.

 Κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και χαμόγελα ακολουθούσαν την παλιά δόξα του Ολυμπιακού σε κάθε του βήμα, ενώ όποτε εκείνος χάιδευε την μπάλα ο κόσμος παραληρούσε και τραγουδούσε ρυθμικά το όνομα του. 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της τόνισε πως το «ΚΟΠΕΡ FOOTVOLLEY 2018» είναι μια πρωτότυπη αθλητική διοργάνωση. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχόμαστε στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις στην παραλία Βοτσαλάκια, έναν από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό, τον Giovanni Silva de Oliveira». Η κα Αντωνάκου τόνισε επίσης πως το footvolley είναι ένα από τα ωραιότερα αθλήματα, λέγοντας πως η παραλία Βοτσαλάκια αποτελεί ιδανικό χώρο διεξαγωγής του ξεχωριστού αυτού event.