Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας από το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης) την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στις 8:30 το απόγευμα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Με γνωστά έργα κλασικών και Ελλήνων συνθετών, και με αποσπάσματα από το “Άξιον Εστί” του Μίκη Θεοδωράκη, η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας, την οποία συγκροτούν σπουδαστές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, αποτελεί μία σημαντική εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στις ευρύτερες καλοκαιρινές δραστηριότητες του δήμου.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου και Βιολονίστα, Αλέξανδρου Χαλάψη, η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, υπό τη Διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, και το Χορωδιακό Σύνολο Nikea Chorus Ensemble, υπό τη Διεύθυνση της Βανέσσας Καλκάνη. Ως σολίστ θα συμπράξουν το Κιθαριστικό Ντουέτο Γιώργου Γκόλγκαρη και Βασίλη Μαστοράκη, καθώς και η Σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα συστάθηκε το 2011 και όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών, αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών. Μεταξύ άλλων, ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες Ενορχηστρωτές, Κώστας Γανωσέλης, Γιάννης Σαμπροβαλάκης και Αλέξανδρος Χαλάψης.

Σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας έχουν εμφανισθεί οι καθηγητές του Ωδείου, Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βανέσσα Καλκάνη, Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Μιχάλης Σουρβίνος, αλλά και καταξιωμένοι τραγουδιστές, όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Δημήτρης Λογαράς και ο Βασίλης Χαραλάμπους.