Η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά Π3 και το blog πολιτισμού dim/art διοργανώνουν στο Γιαχνί σοκάκι (πεζόδρομος Αγίου Σπυρίδωνος, κοντά στην ομώνυμη εκκλησία) εκδήλωση για το ρεμπέτικο και τον Πειραιά. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και εντάσσεται στο πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2018.

Ο ερευνητής της λαϊκής μουσικής Νίκος Πολίτης θα μιλήσει για τον Πειραιά και το ρεμπέτικο, για το αστικό τοπίο και τη συλλογική μνήμη, για την περιθωριακή κουλτούρα και την καλλιτεχνική δημιουργία, για τους πρόσφυγες και τους ναυτικούς, για το Γιαχνί σοκάκι.

Θα ακολουθήσει συναυλία με προπολεμικά ρεμπέτικα των Βαμβακάρη, Μπάτη, Δελιά, Τούντα, Γιοβάν Τσαούς, Κερομύτη, Μπαγιαντέρα κ.ά, από δεκαμελή κομπανία με εννέα μέλη, στην οποία συμμετέχουν οι εξής οκτώ μουσικοί: Παναγιώτης Αγιαννόπουλος, Πάνος Γρηγοριάδης, Λεωνίδας Ποδαρόπουλος, Γιάννος Πολυκανδριώτης, Πάνος Σταμπόγλης, Κάρολος Τσακιριάν, Γιώργος Τσακνιάς.

Θα προβάλλεται video του εικαστικού και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μάριου Σπηλιόπουλου με τίτλο «Γιαχνί σοκάκι».