Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, παιδιά των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού,  σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, καθάρισαν συμβολικά τον δρόμο «Ανδρέα Μουράτη» στο Νέο Φάληρο, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την ιστορία του Ολυμπιακού.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου  σε δήλωσή της χαρακτήρισε αξιόλογη την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού  να καθαριστεί ένας δρόμος στο Νέο Φάληρο, ο οποίος έχει το όνομα της παλιάς «δόξας» του Ολυμπιακού, του Ανδρέα Μουράτη. Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – σημείωσε – «στέλνουμε μηνύματα, προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο,  στα μικρά παιδιά και σε όλες τις ηλικίες ότι είναι και δική μας ευθύνη η καθαριότητα των χώρων που ζούμε, που κινούμαστε, που εργαζόμαστε». Τέλος, η κα Αντωνάκου γνωστοποίησε ότι θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες. Στις  5 Ιουνίου, είπε,  θα γίνουν καθαρισμοί και στην πόλη και στις παραλίες. Ο Δήμος Πειραιά είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, κατέληξε.

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος  σε δήλωσή του τόνισε ότι Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Πριν λίγες μέρες - όπως είπε – ο Ολυμπιακός διοργάνωσε ένα τουρνουά με τα «special Olympics». Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία καθαρισμού της οδού Ανδρέα Μουράτη μίλησε για τα μηνύματα που εκπέμπει μια τέτοια ενέργεια: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  είμαστε εδώ σε συνεργασία με τον Δήμο του Πειραιά, καθαρίζοντας συμβολικά τον δρόμο «Ανδρέα Μουράτη». Με αυτόν τον τρόπο στέλνουμε το μήνυμά μας για το περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα  τιμάμε και την ιστορία του Ολυμπιακού.  Θέλουμε τα παιδιά  να μαθαίνουν την ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και να συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις με  στόχο να είναι ενεργοί πολίτες και να  βρίσκονται κοντά στις δράσεις που αναλαμβάνει η ομάδα».