Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι κάθετα αντίθετα με την πρόθεση του Γ. Βασιλειάδη να προχωρήσει την αναδιάρθρωση. Κάτι που επανέλαβε για μια ακόμα φορά ο υφυπουργός που ανέφερε: «Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω την αναδιάρθρωση». Με αυτή την απόφαση «έκτρωμα» που θέλει να υλοποιήσει ο Βασιλειάδης. Μια κατάσταση που φανερώνει ξεκάθαρη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Από την στιγμή που το κράτος παίρνει αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, αντί για τους φορείς του αθλήματος.

Είναι πρωτόγνωρο για μια χώρα που η ομοσπονδία της είναι μέλος της FIFA να αποφασίζει ο υφυπουργός για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, χωρίς μάλιστα να ερωτηθούν τόσο η Σούπερ Λίγκα όσο και η Ομοσπονδία. Πέρσι το καλοκαίρι η διοργανώτρια αρχή ήταν εκείνη που είχε απορρίψει το σχέδιο για μείωση των ομάδων.

Κι αυτό που μπορεί κανείς να αντιληφθεί είναι πώς ο Γ. Βασιλειάδης προωθεί ένα σχέδιο-τέρας για το ποδόσφαιρο, χωρίς να υπάρχει μελέτη και χωρίς να είναι γνωστός ο εμπνευστής του. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά!

Το σίγουρο είναι ένα. Ο Ολυμπιακός είναι αντίθετος με αυτό το «έκτρωμα» και είναι αρκετά πιθανό οι «ερυθρόλευκοι» να τοποθετηθούν δημόσια, άμεσα, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αλλά αυτή η Κυβέρνηση δεν… καταλαβαίνει. Πρώτη φορά Αριστερά και κάνουν ό,τι θέλουν.

Εδώ ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, ο Στ. Κοντονής, είχε αλλάξει τους διαιτητές του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, όπως και την ημερομηνία του ματς, πηγαίνοντάς το αρκετά πίσω. Το θέμα είναι τι θα κάνει η FIFA! Γιατί όλα εξαρτώνται από εκείνη… Εάν ακολουθήσει σωστή στάση, τότε η απόφαση του Γ. Βασιλειάδη θα σημάνει αυτόματα και Grexit ως παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.