Το πολεμικό πλοίο USS New York LPD-21 από νωρίς το πρωί βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη.

Υπό άλλες συνθήκες το συγκεκριμένο πλοίο σίγουρα δεν αποτελεί μια καινούργια είδηση, αφού είναι ένα από τα πολλά που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Ωστόσο το σημαντικό στο συγκεκριμένο πλοίο είναι ότι είναι φτιαγμένο από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων, που καταστράφηκαν στις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μάλιστα ονομάστηκε New York, προς τιμή των θυμάτων της τρομοκρατικής εκείνης ενέργειας. Κατασκευάστηκε το 2007 στα Northon Grumman Ship Systems και είναι αδερφό του USS Mesa Verde που είχε έρθει πέρυσι στον Πειραιά. Έχει μήκος 208 μέτρα και πλάτος 32,ενώ το βύθισμα του φτάνει τα 7 μέτρα. Με τις 2 πετρελαιομηχανές που διαθέτει συνολικής ισχύος 40000 ίππων μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων

Το εν λόγω πολεμικό πλοίο μπορεί να μεταφέρει από μικρά αποβατικά όπως αυτά που έχει το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό, μέχρι μικρά χόβερκραφτ στο κάτω αμπάρι στο οποίο εισέρχεται η θάλασσα και έτσι βγαίνουν απο το κύτος του πλοίου. Επίσης μεταφέρει ελικόπτερα καθώς και ελικοφόρα (σαν μικρά αεροπλάνα). Με άλλα λόγια είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Πολεμικού των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 800 πεζοναύτες.