Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρία του συμποσίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 200 άτομα, ανάμεσά τους ηγετικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικολογίας και της θρησκείας.

Η εναρκτήρια συνεδρία θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, ενώ η καταληκτήρια συνεδρία θα πραγματοποιηθεί εν πλω, σε σκάφος που αναχωρεί από τις Σπέτσες για την Αθήνα, το πρωί της 8ης Ιουνίου.

Ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στις Σπέτσες την Τετάρτη 6 Ιουνίου, για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Οικολογικού Συμποσίου. Στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή Του στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σπετσών. Θα τελεσθεί πανηγυρική δοξολογία και ακολούθως θα γίνουν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου Σπετσών. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης θα αναγορευθεί επίτιμος Δημότης Σπετσών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στις 7 Ιουνίου στην Ύδρα. Η άφιξη του Πατριάρχου από τις Σπέτσες θα γίνει περίπου στις 3 το μεσημέρι στο λιμάνι της Ύδρας. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, και δεξίωση στους αύλειους χώρους του Καθεδρικού Ναού. Στη συνέχεια θα αρχίσει στις 4μ.μ. η προγραμματισμένη συνεδρία στη συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού. Μετά το πέρας της Συνεδρίας ο Παναγιώτατος και οι σύνεδροι θα αναχωρήσουν για τις Σπέτσες.