Την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», που κατέπλευσε γι΄ ακόμα μια χρονιά στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018», υποδέχθηκε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά,  ξεναγήθηκε στο πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού από τον Κυβερνήτη της τριήρους «Ολυμπιάς», Αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερη χαρά να υποδέχεται για ακόμα μια χρονιά την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», για τις «Ημέρες Θάλασσας 2018».  Ο κ. Μώραλης επεσήμανε,  πως η  παραμονή της τριήρους στο λιμάνι της Ζέας για δέκα ημέρες είναι ένα  ξεχωριστό γεγονός, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους δημότες, στους κατοίκους της Αττικής, στους μαθητές και στους τουρίστες να επισκεφθούν ένα εμβληματικό πλοίο, όπως είναι η τριήρης «Ολυμπιάς», να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την σπουδαία ιστορία της.

Η τριήρης «Ολυμπιάς», θα είναι ανοικτή για το κοινό από αύριο Παρασκευή 1 Ιουνίου και θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως το Σάββατο 9 Ιουνίου. Ώρες επισκέψεως: 10:00-14:00 & 17:30-21:30.

ΤΡΙΗΡΗΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»

Η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.