Αναβολή για τις 12 Ιουνίου πήρε η δίκη σε βάρος των έξι μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού, αλλά και τριών ακόμη ατόμων, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Πέραμα το περασμένο Σάββατο.

Το μεσημέρι, στα δικαστήρια Πειραιά συγκεντρώθηκαν μέλη της ΟΡΜΑ και άλλων αντιφασιστικών οργανώσεων, που ζητούσαν την αθώωση των έξι κατηγορουμένων. Τελικά, η δίκη δεν ξεκίνησε και αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου.

Σχεδόν ταυτόχρονα, συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια και μέλη της ΧΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, ο οποίος έκανε λόγο για «επίθεση σε βάρος εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος από ομάδα παρακρατικών».

Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια ξέσπασαν ενώ μέλη της ΟΡΜΑ μοίραζαν περιοδικά και φυλλάδια για επερχόμενη κινητοποίηση τους. Όπως καταγγέλλουν τα ίδια τα μέλη της ΟΡΜΑ, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, από ομάδα ατόμων. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή 22 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα