Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει τη 14η Γιορτή Παιδικού Παραμυθιού την Παρασκευή 1 Ιουνίου στην πλατεία Πόντου, στη Χαραυγή, στις 7 μ.μ. (Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντ. Σαμαράκης, Μ. Ασίας 24- Κερατσίνι). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού πραγματεύεται την Ειρήνη, ενώ στην εκδήλωση θα υπάρξουν βραβεύσεις σχολείων, όπως και παιδική παράσταση.

Για τον Δήμο μας το παραμύθι έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στον ψυχισμό του παιδιού και στην καλλιέργεια του, διότι περιέχει στοιχεία και χαρακτήρες μέσα από τα οποία το παιδί ταυτίζεται, εκφράζεται και διαχειρίζεται ασυνείδητα κομμάτια του ψυχικού του κόσμου. Ο κόσμος του παραμυθιού, βοηθά το παιδί να διεγείρει και να δοκιμάσει τα συναισθήματα του, την φαντασία του και τη δημιουργική του σκέψη. Μέσα από το παραμύθι το παιδί δημιουργεί εικόνες και ιδέες, ταυτίζεται με διάφορους χαρακτήρες μέσα από τους οποίους μπορεί να εκφραστεί και να διαχειριστεί κομμάτια του ψυχισμού του. Επιπλέον, έχει σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή του και διαμορφώνει την κοινωνική του συμπεριφορά , εκτιμώντας την δύναμη της αγάπης, αλληλεγγύης, συμπαράστασης, κατανόησης, αλληλοβοήθειας κ.ά.

Στην ταραγμένη μας εποχή που όλα φαίνονται σαν να είναι εύθραυστα και ανήσυχα, το θέμα του φετινού παραμυθιού καλεί τα παιδιά να μιλήσουν για την ειρήνη και τα καλά που έχει κερδίσει η ανθρωπότητα από την ειρηνική ζωή.