Με την επισήμανση ότι η περιφέρεια Αττικής έχει δώσει σπουδαίους αυτοδιοικητικούς οι οποίοι έχουν δώσει πολύ σημαντικά δείγματα γραφής της ποιότητας της δουλειάς που μπορεί να κάνει η αυτοδιοίκηση καθώς και πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι και κοντά στον πολίτη, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκδήλωση της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Στην εκδήλωση – συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (24/5/2018) στο αμφιθέατρο Κορωπίου, με την παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη και του γραμματέα Αυτοδιοίκησης, Τάσου Γαϊτάνη, αλλά και πλήθους αυτοδιοικητικών της ανατολικής Αττικής, ο Μάκης Βορίδης εξήγησε για ποιούς λόγους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να αλώσει τον χώρο της αυτοδιοίκησης με το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης 1».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της ΝΔ, έκανε σαφές ότι το συγκεκριμένο σχεδίο έχει άμεση σχέση με την αντίληψη της συγκεκριμένης κυβέρνησης για τα πράγματα αφού η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που την απαρτίζουν είναι μετανοημένοι σταλινικοί οι οποίοι μετεξελίχθηκαν στον χώρο της λεγομένης ευρωκομουνιστικής αριστεράς και πιστεύουν στο μεγάλο ολοκληρωτικό, συγκεντρωτικό κράτος το οποίο μάλιστα ελέγχεται από το κόμμα.

Απευθυνόμενος στους αυτοδιοικητικούς είπε χαρακτηριστικά: «Είστε άτυχοι. Δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήσασταν δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση αφαιρεί την ικανότητά σας να είστε αποτελεσματικοί δίπλα στους πολίτες. Και αυτό το πετυχαίνει με μία συνολική επίθεση εναντίον σας» που... ακούει στο όνομα «Κλεισθένης 1», εξώ εξήγησε όλες τις μεθοδεύσεις που θα χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο αυτό.

Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος οι δήμοι να μείνουν ακυβέρνητοι χωρίς καμία εναλλακτική λύση είναι ορατός, επανέλαβε δε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του νόμου αυτού αφού μάλιστα, όπως είπε, η σχετική διάταξη είναι ήδη έτοιμη και δεν προϋποθέτει ούτε καν τεχνικές λεπτομέρειες.