Ματίνα  Σπυροπούλου


Ο γνωστός κιθαρίστας, Ρούντολφ Σένκερ, μίλησε στο «S» για τη μουσική και την αγάπη του για τη χώρα μας

Χιλιάδες κόσμου παραληρεί και ένα συγκρότημα εκστασιασμένο ροκάρει πάνω στο stage. Αυτό είναι το σκηνικό σε κάθε συναυλία του πιο διάσημου συγκροτήματος σε όλο τον κόσμο. Δύο χρόνια μετά το τελευταίο τους live, οι Scorpions επιστρέφουν στη χώρα μας και ο γνωστός κιθαρίστας Ρούντολφ Σένκερ μίλησε στο «S» για την Ελλάδα και τη μοναδικότητα των Ελλήνων.

Οταν πρόκειται να μιλήσεις με έναν ζωντανό θρύλο της μουσικής, όπως είναι ο Ρούντολφ, ίσως υποσυνείδητα να περιμένεις να είναι πιο... σταρ. Αλλά ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και βλέπεις έναν φιλικό και προσιτό άνθρωπο να σε καλωσορίζει και να σε χαιρετά εγκάρδια. Το δωμάτιό του «έβλεπε» στην Ακρόπολη. Καθόλου τυχαία επιλογή.

 

Το βλέμμα του συχνά πήγαινε προς το μέρος της. Λατρεύει αυτήν τη θέα, αυτήν την ιστορία και αυτήν την αύρα που εκπέμπει, θα μας εκμυστηρευθεί. Η εικόνα του χαρακτηριστική. Μαύρο καπέλο, μαύρα γυαλιά ηλίου και στον λαιμό του ένα κολιέ με περασμένη μια πένα κιθάρας και άλλο ένα με το σύμβολο των Scorpions. Αν τον παρατηρήσεις πιο προσεκτικά, θα δεις ότι τα δάχτυλά του έχουν πάρει τη μορφή της κιθάρας του.

Παίζει, άλλωστε, από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ο Ρούντολφ Σένκερ έδειχνε να απολαμβάνει πραγματικά την κουβέντα μας. Δεν έκανε απλά μια συνέντευξη για να προωθήσει τη συναυλία του, αλλά επιδίωκε την επικοινωνία, ήθελε να ακούσει και να πει.

*Διαβάστε περισσότερα στο Secret, της εφημερίδας Παραπολιτικά, που κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή στα περίπτερα όλης της χώρας