Σε μια αποκάλυψη προχωρά σήμερα μέσα από την στήλη «Πολιτικός Καφές» ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δύο κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης «Νοοr1», η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, κυρία Ειρήνη Τζίβα, και ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Χριστοφορίδης ταξίδεψαν μαζί στην μακρινή Ιαπωνία για λόγους αναψυχής. Με δεδομένο ότι για την υπόθεση έχουν ακουστεί πολλά και ενδιαφέροντα, αποκτά μεγαλύτερη σημειολογία η σημερινή αποκάλυψη, αφού καταδεικνύει ότι τα δύο κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, έχουν αναπτύξει εκτός των άλλων και φιλικές σχέσεις.

«Κοινό ταξίδι στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου πραγματοποίησαν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς, κυρία Ειρήνη Τζίβα, με τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, έλαβαν (και λογικό) τα μέτρα τους για να μη γίνουν αντιληπτοί. Για αυτό, νύχτα αναχώρησαν -και μάλιστα χαράματα- και νύχτα γύρισαν, όπως μάθαμε από έκπληκτους επιβάτες στο αεροδρόμιο.

Βλέπετε, οι «ζούγκλες» και τα «ντοκουμέντα» τους έχουν λιβανίσει τόσο πολύ, που τους έχουν κάνει πασίγνωστους ανά το πανελλήνιο. Αναλογισθήκαμε ότι ενδεχομένως υπηρεσιακοί λόγοι επέβαλαν το κοινό τους ταξίδι, αφού από όσα γνωρίζουμε, στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας υπηρετεί ως προξενικός λιμενάρχης ακόμα ένα ικανό στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Κατσούλης. Ο οποίος, μάλιστα, ήταν και προϊστάμενος του Χριστοφορίδη, όταν ο τελευταίος προσπαθούσε να πείσει τον ισοβίτη Γιαννουσάκη να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor 1».

Μπορεί, όμως, και να ταξίδευσαν παρέα στη μακρινή Ιαπωνία για λόγους αναψυχής. Και, υπό άλλες συνθήκες, τέτοιου είδους προσωπικές αποδράσεις δεν θα μας ενδιέφεραν. Οι συνθήκες, όμως, δεν είναι «άλλες», είναι αυτές: Το πανελλήνιο ολόκληρο άκουσε τον Χριστοφορίδη να προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να πείσει τον Γιαννουσάκη να ενοχοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον απείλησε, τον εκφόβισε, του υποσχέθηκε εκατομμύρια, τον διαβεβαίωσε ότι θα αποφυλακισθεί.

Και όταν ο Χριστοφορίδης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειες του, ισχυρίσθηκε ότι ενεργούσε υπό τις οδηγίες της εισαγγελέως κυρίας Τζίβα. Ισχυρισμό τον οποίον η ίδια διέψευσε. Όταν, όμως, συγχέονται ο θεσμικός ρόλος και οι προσωπικές σχέσεις, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και μάλιστα σοβαρό.»