Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πόλης του Πειραιά, η στάση που κράτησε η παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Λιμάνι της Αγωνίας» στη χτεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης, που αφορούσε τα πεπραγμένα του Δήμου κατά το έτος 2017, τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης προκαλούσαν συνεχώς αναστάτωση, αναφερόντουσαν σε άσχετα με τη συζήτηση θέματα που όλα ήταν εκτός ατζέντας και συνεχώς διέκοπταν τη διαδικασία.

 Όλο αυτό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μία εσκεμμένη καθυστέρηση, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την παράταξη «Λιμάνι της Αγωνίας» τα μέλη της οποίας αγκαλιάζουν  και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η τυπική αυτή, αλλά απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, συζήτηση, που αφορά τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους, κράτησε στον Πειραιά πέντε ολόκληρες την ίδια στιγμή που στο Δήμο Αθήνας κράτησε μόλις μία ώρα.  

Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι πως μετά τη συζήτηση αυτή, που «μπαχαλοποιήθηκε» πλήρως, υπήρχε και προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά από την οποία οι υπαίτιοι της καθυστέρησης αποχώρησαν και συνεχίστηκε χωρίς αυτούς.

Όλο αυτό το κλίμα που επικράτησε χτες, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνονται και να έχουν απέναντι τους ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο, μένει να δούμε αν θα το αντιμετωπίσουμε και σε άλλες περιοχές. Γιατί αν συμβεί και αλλού αυτή η θλιβερή κατάσταση, τότε αυτόματα καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά γίνονται με κεντρική γραμμή από την Κουμουνδούρου και πως όλο αυτό που επιχειρείται είναι,  αφενός η δημιουργία εντυπώσεων, και αφετέρου, η πόλωση που ενδεχομένως κλιμακωθεί όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές.