Μία ευχάριστη είδηση προέκυψε από τη Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2018» όταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στην ανάπλαση του Μικρολίμανου και του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και κάλεσε  αντιπεριφερειάρχη Πειραιά  κ.  Γιώργο Γαβρίλη να αναφερθεί στο θέμα.

Ο κ. Γαβρίλης κατά την ομιλία του ανέφερε αρκετές λεπτομέρειες κάτι που δείχνει πως έχει γίνει αρκετή δουλειά στο θέμα αυτό και πως προχωράει κανονικά η αξιοποίηση ενός χώρου που  θα δοθεί ξανά στο Δήμο Πειραιά  και τόνισε ιδιαίτερα ότι η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τα δύο έργα  με έξι εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ανέφερε ότι επεστράφη από το ΤΑΙΠΕΔ στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι 270 στρέμματα και όπως είπε, είναι ένας δημόσιος χώρος, που παρόμοιος ως προς την έκταση του, έχει να δημιουργηθεί στην πόλη του Πειραιά από την δεκαετία του 1930. Από το 2012, που πέρασε ο χώρος στο ΤΑΙΠΕΔ, καταστράφηκε, βανδαλίστηκε και έγινε επικίνδυνος και μη επισκέψιμος.

Αν προστεθούν στα 270 στρέμματα του ΣΕΦ, η ανάπλαση των  750 μπαζωμένων στρεμμάτων που γίνεται  με τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο Φαληρικό Όρμο και τα έργα της ανάπλασης του Μικρολίμανου, είναι προφανές ότι δημιουργείται ένα τεράστιο μέτωπο δημόσιου χώρου ανοικτής πρόσβασης στη θάλασσα και μένει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναμετρηθεί με την ικανότητά της να το διαχειριστεί με όρους λειτουργικής και οικονομικής βιωσιμότητας