Ολυμπιακός - Α.Ε.Κ. λοιπόν, ή για την ακρίβεια, Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός. Ο Θρύλος φιλοξενείται απόψε από τους κιτρινόμαυρους στο Ο.Α.Κ.Α. για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Είναι ένα ακόμα ματς που θα προστεθεί στη μακρά ιστορία των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με αντίπαλο την συγκεκριμένη ομάδα. Όπως είναι φυσικό, και απέναντι στην Α.Ε.Κ., ο Ολυμπιακός έχει ζήσει πολλές "μεγάλες" στιγμές. Μέσα από τους αγώνες αυτούς έχουν αναδειχθεί "ήρωες" που με τα γκολ τους έγραψαν ιστορία και καθιέρωσαν τον Ολυμπιακό ως τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με αφορμή το ματς με την Α.Ε.Κ., θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στα ματς με γηπεδούχο τον "δικέφαλο", από το 1931 μερι και σήμερα. Θα θυμηθούμε τους σκόρερ των 85 γκολ του Θρύλου απέναντι στους κιτρινόμαυρους. Πρώτος μεταξύ σπουδαίων είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που είχε μια σημαντική παράδοση απέναντι στην Α.Ε.Κ. (ανεξαρτήτου έδρας ή θεσμού μάλιστα). Τα γκολ του εις βάρος της με γηπεδούχο εκείνη, και πάντα μιλώντας για το Εληνικό Πρωτάθλημα, είναι 6.

Από τα πλέον ξεχωριστά, αναμφίβολα, είναι το νικητήριο με φάουλ, στο φινάλε του αγώνα (2-3 ο Θρύλος) που έγινε στο "Νίκος Γκούμας» της Νέας Φιλαδέλφειας στις 20 Ιανουαρίου του 2002. Ο Αλεξανδρής και ο Τζιοβάννι σημείωσαν τα άλλα δύο τέρματα εκείνου του αξέχαστου θριάμβου.

6 γκολ: 
Τζόρτζεβιτς

5 γκολ: 
Σιδέρης

3 γκολ:
Βάζος, Συμεωνίδης.

2 γκολ:
Βασίλης Ανδριανόπουλος, Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Δεπούντης, Πήλιουρης, Μουστακλής, Υφαντής, Ψύχος, Βασιλείου, Συνετόπουλος, Τριαντάφυλλος, Αναστόπουλος, Τσαλουχίδης, Μπατίστα, Τζιοβάννι, Τοροσίδης, Μήτρογλου.

1 γκολ:
Ράγκος, Ρεμούνδος, Αναματερός, Κανσός, Μπέμπης, Γρηγοριάδης, Μποτίνος, Αγανιάν, Ζαντέρογλου, Αργυρούδης, Δεληκάρης, Κρητικόπουλος, Κοκολάκης, Παπαδόπουλος, Νικολούδης, Λεμονής, Περσίας, Ξανθόπουλος, Ντέταρι, Χαντζίδης, Προτάσοφ, Κρίστενσεν, Καλατζής, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Στολτίδης, Κωνσταντίνου, Οκκάς, Ριβάλντο, Σέζαρ, Γκαλλέττι, Μιραλάς, Αμπντούν, Φουστέρ.