Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ενταφιασμένων στην Ελλάδα Ρώσσων διπλωματών, πραγματοποίησε η Πρεσβεία της Ρωσσίας στο ρωσσικό νεκροταφείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Πειραιά "Η Ανάσταση".
 
Ο Πρέσβης της Ρωσσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, διπλωματικοί ακόλουθοι και Ρώσσοι Αξιωματούχοι παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Κοιμητήριο της "Ανάστασης", κατέθεσαν λουλούδια και τίμησαν τη μνήμη των ενταφιασμένων στην Ελλάδα Ρώσσων διπλωματών.
 
Τον Δήμο Πειραιά εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, Ανδρέας Βεντούρης.
 
Η τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημέρας του διπλωματικού υπαλλήλου, την επαγγελματική γιορτή όλης της ρωσσικής διπλωματικής υπηρεσίας που εορτάζεται στην Ρωσσία την 10η Φεβρουαρίου.
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κ. Βεντούρης, δήλωσε:

"Είναι γνωστό ότι η πόλη μας, ο Πειραιάς, είναι αδελφοποιημένος με την Αγία Πετρούπολη. Επίσης, έχουμε αναπτύξει στενή συνεργασία με την Πρεσβεία και την Κυβέρνηση της Ρωσσίας στο πλαίσιο των δράσεων 2016, που έχει ανακηρυχθεί "Κοινό έτος Ελλάδας - Ρωσσίας". Έχουμε όμως και μία ιδιαίτερη σχέση με την Ρωσσία, καθώς εδώ, στο κοιμητήριο της Ανάστασης υπάρχει ειδικό τμήμα με τάφους σημαντικών Ρώνσων πολιτών. Βρεθήκαμε στο Κοιμητήριο της Ανάστασης, για να τιμήσουμε τη μνήμη τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρέσβη, κ. Μασλόβ, για την πρόσκλησή του καθώς επίσης και για τη γενικότερη στάση του στα θέματα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών".