Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η παράσταση – θεατρικό παιχνίδι των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου: «Παραμυθοδρομίες». Ήταν μια σκυταλοδρομία παραμυθιών που δημιούργησαν τα προνήπια, με οδηγό τη φαντασία και το παιχνίδι, μέσα από μια διαδραστική διαδικασία συνεργασίας, υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού κας Μαρίας Ρεντίφη. Μουσική, χορός, θεατρικά σκετς εναλλάσσονταν στη σκηνή του θεάτρου από τις ομάδες συνολικά 210 παιδιών, που δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα χαράς, μέσα από τον παιδικό κόσμο του παραμυθιού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ.  Γιάννης Μώραλης, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι υπέροχο να βλέπεις τα παιδιά να χορεύουν, να τραγουδούν, να παίζουν θεατρικά σκετς. Εξήρε την πολύ καλή προετοιμασία που έκαναν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Ζηλάκου, η Διευθύντρια  κα Βασίλαινα, η κα Ρεντίφη με την εξαιρετική δημιουργική της δουλειά, οι εκπαιδευτές και όλοι οι άνθρωποι των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου. Πάνω απ’ όλα όμως – σημείωσε – αξίζουν μπράβο στα παιδιά που έκαναν καταπληκτικά πράγματα με τα χορευτικά,  τα  θεατρικά σκετς και τα τραγούδια. Νομίζω – κατέληξε - ο κ. Μώραλης, ότι  το χάρηκαν τα ίδια, αφιερώνοντας  στην κα Ζηλάκου, ενόψει του γάμου της, τα τελευταία σκετς και δημιουργώντας μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου στο χαιρετισμό της,  τόνισε ότι στα πλαίσια του προγράμματος του θεατρικού παιχνιδιού  "Ηχοι - μύθοι - παραμύθι", που πραγματοποίησαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά για τη σχολική χρονιά 2017-2018, σε συνεργασία με την παιδαγωγό και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού κυρία Μαρία Ρεντίφη τα παιδιά έπαιξαν δημιουργικά με τη φαντασία τους και έφτιαξαν τα δικά τους παραμύθια, που θα  παρουσιάσουν σήμερα.

Η κα Ζηλάκου θεώρησε σημαντικό να υπάρχουν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου  νέοι διαδραστικοί  τρόποι εκπαίδευσης, που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, καθώς  και την ικανότητα επικοινωνίας.

«Στόχος είναι  να βρισκόμαστε δίπλα σε σας και στα παιδιά σας» πρόσθεσε.  Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη που είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες που κάνουν, στην κα Ρεντίφη για το εξαιρετικό της έργο, στο εκπαιδευτικό προσωπικό,  καθώς και στους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους.