Νεφώσεις με παροδικές βροχές στο Ιόνιο και κυρίως στα ηπειρωτικά, και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι αναμένονται την Παρασκευή. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι αρκετά περιορισμένα, ενώ πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στα κεντρικά και νότια από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν και τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς εντάσεων 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική πνεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών μέχρι αργά το απόγευμα και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Ανεμοι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και το θερμόμετρο από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.