Νεφώσεις αναμένονται την Πέμπτη με παροδικές βροχές και πιθανόν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, στην Εύβοια, στη Νότια και Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης στη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 28, στα κεντρικά και νότια από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 30 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.