Με αφορμή νέο αναληθές δημοσίευμα ιστοσελίδας τοπικού ενδιαφέροντος, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η παραπλάνηση και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης έχει και τα όριά της. Πρόκειται για ένα ακόμη αναληθές δημοσίευμα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας τοπικού ενδιαφέροντος,  η οποία παρουσιάζει αυτή τη φορά ότι «τα σκουπίδια έχουν καλύψει την πόλη» και ότι η κατάσταση στον Πειραιά με τα σκουπίδια είναι ανυπόφορη.

Εάν κάποιος δημότης έχει εντοπίσει κάποιο τέτοιο πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες, καλείται να το αναφέρει στον Δήμο ή να δημοσιοποιήσει φωτογραφικό υλικό με τα βουνά από τα σκουπίδια. Με παραπλανητικά κολάζ φωτογραφιών και δημοσιεύματα για τα σκουπίδια  δυσφημείται ο Πειραιάς, κάτι που φαίνεται ότι είναι ο απώτερος σκοπός των συντακτών.

Όπως είναι γνωστό σε όλους,  η πλειοψηφία των Δήμων αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα κάποιες αρρυθμίες σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων στην  καθαριότητα. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης νέων εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ,  καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια με σημαντικά μειωμένο προσωπικό, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης».