Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η μέση ηλικία των Ελλήνων το 1951 ήταν 26 έτη, ενώ σήμερα δυστυχώς 44.
 

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «ενώ η διάμεσος ηλικία των Ελλήνων το 1951 ήταν τα 26 έτη, σήμερα είναι δυστυχώς τα 44» για να συμπληρώσει ότι «ένας στους πέντε Έλληνες είναι άνω των 65 ετών και μόλις το 15% του πληθυσμού είναι κάτω των 14. Και σε 60 χρόνια, το 65% των κατοίκων της χώρας θα είναι υπέργηροι».

Μάλιστα, η έμπειρη πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αντίστοιχα μεγέθη της Τουρκίας: «Σκεφτείτε ότι μόλις 1% αύξηση στις γεννήσεις θα επιφέρει αύξηση στο ΑΕΠ κατά 2%. Το 2050, όταν εμείς θα είμαστε 6,5 με 8 εκατομμύρια, οι γείτονές μας, οι Τούρκοι, θα ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια και θα διεκδικούν σημαίνοντα περιφερειακό ρόλο λόγω πληθυσμιακής δυναμικής».

«Πολίτες και πολιτικοί οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η δημογραφική πρόκληση συνδέεται άμεσα με την ίδια την επιβίωση εθνικού ελληνικού κράτους, πέραν του 21ου αιώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι «η χώρα μας δαπανά για τη στήριξη της οικογένειας μόλις το 1,5% του ΑΕΠ, όταν στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη ο μέσος όρος βρίσκεται μεταξύ του 3 και του 4%».

Τέλος, σχολίασε ότι χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στην ανάδειξη της οικογένειας ως μοντέλου ευζωίας. «Να αναδείξουμε τη συμβολή της νέας οικογένειας στην κοινωνική ευημερία. Δεύτερον, να δώσουμε οικονομικά και φορολογικά κίνητρα», κατέληξε.