Προβληματισμός και κατήφεια επικρατεί στο στρατόπεδο του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιώς και Νήσων.

 Ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε με ιδιαίτερη θέρμη την υποψηφιότητα του 70χρονου Ηλία Μάκρα για την  επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ στον Πειραιά. Η υποψηφιότητα αυτή του κ. Μάκρα αφού πρώτα έγινε σίριαλ, καθώς λίγες ημέρες πριν τις εκλογές την απέσυρε και το βράδυ της ίδιας ημέρας έκανε διορθωτική δήλωση και ανακοίνωσε πως τελικά θα είναι υποψήφιος, δεν αποδείχτηκε ικανή για να νικήσει έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης, όπως ο Γιάννης Βοϊδονικόλας,  που ξέρει τα προβλήματα της πόλης του Πειραιά και ο οποίος υποσχέθηκε μία πιο ισχυρή αντιπολίτευση προς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από αυτή που ασκούσε  μέχρι πρότινος η προηγούμενη διοίκηση της ΝΟΔΕ, υπό την  καθοδήγηση του Ηλία Μάκρα.

 Τώρα λοιπόν που ο Ηλίας Μάκρας αποτελεί παρελθόν και η ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιώς κα Νήσων αλλάζει χέρια, ο Κώστας Κατσαφάδος πρέπει να εξηγήσει στο επιτελείο του γιατί βρέθηκε συνειδητά απέναντι από αυτή τη νέα προσπάθεια στηρίζοντας το παλιό. Πρέπει να εξηγήσει στους ανθρώπους του τι πήγε λάθος και έχασε.

Όμως πάνω από όλα να πει τι σκέφτεται για την επόμενη ημέρα, κι αυτό γιατί ο κόσμος στον Πειραιά με την εκλογή Βοϊδονικόλα έστειλε ένα μήνυμα και σε αυτόν. Ένα μήνυμα πως απαιτεί από τους ανθρώπους που φοράνε τη «φανέλα» της Νέας Δημοκρατίας ισχυρότερη αντιπολίτευση.