Μία ακόμα κούπα κατέκτησε τη φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ επικράτησε μέσα στην έδρα του Φάρου Κερατσινίου με 86-59 έκανε το 4-0 στη σειρά των τελικών και κατέκτησε για τρίτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Παράλληλα με αυτή την κατάκτηση οι «ερυθρόλευκες» πήραν και το τρίτο διαδοχικό νταμπλ από την ημέρα της επανίδρυσης του τμήματος. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για ακόμα μια χρονιά, ο Θρύλος το πήρε με άνεση, καθώς έμεινε αήττητος (σ.σ.: για τρίτη σερί χρονιά).

Αυτός ήταν ο υπ’ αριθμόν 11 φετινός τίτλος για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, έχοντας φυσικά αρκετούς ακόμα να προσθέσει στην «πλούσια» τροπαιοθήκη του συλλόγου. Εξαιρετικές στην αναμέτρηση στο Κερατσίνι οι Μάλτση και Άντερσον, οι οποίες ήταν οι πρώτες σκόρερ της ομάδας του Πειραιά με 23 και 27 αντίστοιχα.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τις Χατζηνικολάου, Άντερσον, Καλτσίδου, Μάζιτς και Μακόλι αρκετά σφιγμένες, χάνοντας εύκολα καλάθια. Ωστόσο έπαιζε εξαιρετική άμυνα και έτσι δεν άφησε πολλά περιθώρια στο Φάρο. Χαρακτηριστικό είναι το πολύ μικρό σκορ της πρώτης περιόδου που ήταν 13-18 υπέρ του Θρύλου.

Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο, το ματς άνοιξε. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να τρέξουν στο γήπεδο κάτι το οποίο κατάφεραν και έτσι το σκορ άνοιξε. Ωστόσο ο Θρύλος δεν έχασε το προβάδισμα ούτε και με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρισκόμενος μπροστά με 43-35.

Με μοναδική αλλαγή τη Σπυριδοπούλου σε σχέση με την αρχική πεντάδα, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το δεύτερο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκες» με το πόδι στο γκάζι συνέχισαν να είναι εξαιρετικές επιθετικά ωστόσο ο Φάρος δεν ήταν έτοιμος να τα παρατήσει και έτσι έμενε σχετικά κοντά στο σκορ, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 51-65.

Έτσι δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι ούτε στην τελευταία περίοδο. Ο Θρύλος με καταπληκτική άμυνα, έπαιζε στην ουσία μόνος του, και πήρε τη νίκη και το πρωτάθλημα με 86-59. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της άμυνας που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκες» ήταν το γεγονός ότι δέχθηκε μόλις οκτώ πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.