Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, στην κατάμεστη από περίπου 300 άτομα αίθουσα εκδηλώσεών του, έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το Ε' Διαμέρισμα Πειραιά.

Την πίτα ευλόγησαν οι Αιδεσιμότατοι κ.κ. Χρήστος Ρισάνος και Ανδρέας Τρίλιβας, από την Ενορία της Αγίας Σοφίας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις χορωδίες των Ε1 και Ε2 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, που ψυχαγώγησαν μικρούς και μεγάλους, με τραγούδια για τον Πειραιά υπότις οδηγίες της κα Καλοσκάμη, ενώ σαράντα τυχεροί από τους παρευρισκόμενους στην κοπή της πίτας, κέρδισαν δώρα, τα οποία προσέφεραν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.


 
Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, Γιάννης Βοϊδονικόλας, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:

"Σας καλωσορίζω στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Ως Πρόεδρος, εύχομαι το δίσεκτο έτος 2016, να μας φέρει πάνω απ’ όλα υγεία, αγάπη, πρόοδο, ευημερία και να μας κρατήσει ενωμένους όλους τους Έλληνες για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Φέτος, με την υποστήριξη των καταστημάτων της περιοχής μας και τη βοήθεια των δημοτών, καταφέραμε να βάλουμε 40 φλουριά στην πίτα μας με αντίστοιχα δώρα για να μοιράσουμε χαρά σε όσους περισσότερους από εσάς μπορούμε.

Δεν θέλω να σας κουράσω με δημαγωγίες και κάνοντας αναλυτικό απολογισμό για το έργο που έχει παρουσιάσει η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, διότι πιστεύω ότι δεν κρινόμαστε με λόγια, αλλά με έργα και με πράξεις".
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμο το Διαμερισματικό Συμβούλιο της Ε' Κοινότητας Πειραιά. Από τον "Πειραιά Νικητή" οι Κατερίνα Δουρέκα, Λεωνίδας Μελάς, Μαρία Λεουτσάκου, Σταυρούλα Μέντη, Γιάννης Κούζηλος και Νίκος Πετρίτης. Από τον "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" ο Θοδωρής Σκορδίλης και η Αγγελική Ξιφαρά. Από το "Λιμάνι της Αγωνίας" η Μαρία Κατσαντώνη και από τη "Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά" ο Γιάννης Γαλανάκης.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Α' Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος (Νέα Δημοκρατία) και Νίκος Κούζηλος (Χρυσή Αυγή), ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Βοϊδονικόλας και Γρηγόρης Καψοκόλης, οι Πρόεδροι της Α' και Δ' Δημοτικής Κοινότητας, Νικήτας Γκόλφης και Τάσος Πούλος αντίστοιχα, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και πολύς κόσμος.