Σε εξέλιξη βρίσκεται η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για την Τοπική Αυτοδιοίκησης ¨ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι". 

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Ο κ. Μώραλης, μάλιστα επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο που περίμενε η Τοπική Αυτοδιοίκηση για δύο χρόνια, δεν αποτελεί νομοσχέδιο τομή, διότι δεν αναφέρεται στα μείζονα ζητήματα της σχέσης Κράτους - Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι ενδιαφέρον, το γεγονός ότι καμία πρόταση από αυτές που κατέθεσε η ΚΕΔΕ, δεν συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου.

Σε σχέση με την απλή αναλογική, ο Δήμαρχος Πειραιά, τόνισε, ότι δεν είναι μεταρρύθμιση η απλή αναλογική και μάλιστα μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, το νέο αυτό εκλογικό σύστημα. Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι το νέο αναλογικό σύστημα, μπορεί να οδηγήσει σε ακυβερνησία και αναρωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση αν δεν επιτευχθούν συναινέσεις για την εκλογή Δημάρχου; 

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός, όπως τόνισε και ο ίδιος ο κ. Μώραλης, το σύνολο των Περιφερειών και των Δήμων έχει ταχθεί ενάντια στον Κλεισθένη, ζητώντας την απόσυρσή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, θα λάβει απόφασεις σήμερα σε σχέση με το κρίσιμο αυτό νομοσχέδιο και θα τις αποστείλει τόσο στην ΚΕΔΕ, όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών.