Για πάνω από μία ώρα διήρκησε η συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν τόσο η οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά - με επίκεντρο την αποκρατικοποίηση του Ο.Λ.Π. - όσο και το προσφυγικό, με "αιχμή του δόρατος" βεβαίως τη δημιουργία κέντρου προσφύγων στο Σχιστό, αλλά και τους χιλιάδες ανθρώπους που φτάνουν καθημερινά στο λιμάνι της πόλης από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ζητήματα ιδιαίτερα κρίσιμα για την ατζέντα του Δημάρχου, όπως και του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Μώραλης αφού παρέθεσε στον κ. Τσίπρα την εικόνα που παρουσιάζουν τα ταμεία του Δήμου Πειραιά, τοποθετήθηκε επί της πώλησης του λιμανιού. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά δεν εμφανίστηκε εναντίον της εμπλοκής των ιδιωτών, αλλά ξεκαθάρισε πως οι μετοχές πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο. Στη συνέχεια, ανέλυσε το πλάνο σχετικά με τις επενδύσεις που σχεδιάζει να κάνει ο Δήμος στο λιμάνι, προσβλέποντας πάντα στην αύξηση του τουρισμού, δεδομένου ότι ο Πειραιάς - εκτός από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα πιο σταθερά της Μεσογείου και της Ευρώπης - κατέχει νευραλγική θέση για τον τουρισμό της χώρας εν συνόλω, καθώς συνδέει το αεροδρόμιο και το κέντρο της Αθήνας με τα νησιά.

Όσο αφορά το προσφυγικό, ο Γιάννης Μώραλης αρχικά ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την εγκατάσταση προσφύγων στο Σχιστό και τη δημιουργία hot spots. Παρόλα αυτά του μετέφερε τον προβληματισμό του για την καταλληλότητα των συνθηκών στο στρατόπεδο "Στεφανάκη", τονίζοντάς του πως πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στον αριθμό προσφύγων που θα σταλούν στο Σχιστό, καθώς είναι χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων.

Επίσης, ο Δήμαρχος του επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν οργανωμένες κινήσεις, ούτως ώστε να μην επηρεαστεί η καθημερινότητα των κατοίκων του ευρύτερου Πειραιά.

Σ' αυτό όμως που στάθηκε ιδιαίτερα ο Γιάννης Μώραλης ήταν στο να αποφορτιστεί το λιμάνι του Πειραιά από το να δέχεται κατά αποκλειστικότητα τα καράβια που μεταφέρουν πρόσφυγες από Μυτιλήνη, Χίο και Κω, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να "ανοίξει" και άλλα λιμάνια.

*** Διαβάστε και αυτό: Τσίπρας σε Μώραλη: "Αφήστε μας να πάρουμε κανένα Πρωτάθλημα"