Την ώρα που η πόλη του Πειραιά δέχεται συνεχείς επιθέσεις από την κυβέρνηση και η κόντρα της με την Νέα Δημοκρατία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της, την ίδια στιγμή η νομαρχιακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας «νίπτει τα χείρας της» και κρατάει στάση «Κατσαφάδου», δεν αντιδράει, δεν αντιπολιτεύεται, δεν παίρνει θέση μάχης.

Αυτό είναι κάτι που ενοχλεί όλο και περισσότερο τον κόσμο και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «βράζουν» και ζητούν διαρκώς ισχυρότερη φωνή και κομματική πυγμή κατά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτή η «ανεξήγητα» νωχελική κομματική στάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας όμως έχει και την πολιτική σφραγίδα ενός ανθρώπου, του 70χρονου πρόεδρου της ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιά και νήσων Ηλίας Μάκρα.

Ο 70χρόνος πρόεδρος της ΝΟΔΕ που επιθυμεί να είναι υποψήφιος ξανά για τη θέση του προέδρου και προφανώς δεν είναι αυτό που λέμε παραδοσιακός δεξιός , στο παρελθόν είχε κατέβει υποψήφιος για δημοτικός σε άλλη περιοχή και ειδικότερα στη Νίκαια, στη Β΄ Πειραιά, μαζί με τον αριστερό και προερχόμενο από το ΚΚΕ Στέλιο Λογοθέτη. 

Ο Στέλιος Λογοθέτης που κατηγορήθηκε για πολλά και είχε μπλεξίματα με την οικονομική εισαγγελία και τη δικαιοσύνη, στη ζωή του έκανε την πολιτική διαδρομή από το ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ όσο αφορά την αυτοδιοικητική του πορεία στο πλευρό της οποία στρατεύθηκε ο Ηλίας Μάκρας στη Νίκαια άφησε πίσω του κυριολεκτικά καμένη γη, ενώ αργότερα όταν και εκλέχτηκε δήμαρχος Πειραιά  έγινε ο υπεύθυνος για τα δυσβάσταχτα δάνεια που πήρε ο Δήμος και τα οποία γίνονται προσπάθειες να αποπληρωθούν ακόμα και σήμερα.