Κατά μέτωπο επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ και στον επικεφαλής του, Στέργιο Πιτσιόρλα, πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος κατήγγειλε τον τρόπο λειτουργίας του φορέα.

Συγκεκριμένα, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Πιτσιόρλα για την πώληση του Ο.Λ.Π. και για τις δηλώσεις του σχετικά με την παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας για το θέμα, ανοίγοντας νέο ενδοκυβερνητικό μέτωπο. 

Απ' ότι φαίνεται, η κόντρα μεταξύ τους παραμένει αγεφύρωτη, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

 

Προ δύο εβδομάδων περίπου, ο κ. Δρίτσας σε δηλώσεις του σχετικά με το αν υπάρχει συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, είχε αναφέρει πως: "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία Ο.Λ.Π. - COSCO. Tο σύνολο της συμφωνίας θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα", και συνεχίζοντας επισήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι "για να σταματήσει η διαδικασία, από τη στιγμή που είναι δέσμευση της Κυβέρνησης με βάση αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή".

*** Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Cosco για τον Ο.Λ.Π., λέει τώρα ο Δρίτσας

Λίγη ώρα αργότερα όμως, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ "άδεισε" τον Δρίτσα και σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90.1, δηλώνοντας ότι: "Ο Πειραιάς με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού θα γίνει ο πρωταγωνιστής από δω και πέρα. Θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις και πιστεύω ότι θα υπάρξει μια κοσμογονία στην πόλη".

*** Για ολόκληρο το ρεπορτάζ διαβάστε εδώ: Πιτσιόρλας: "Με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού, ο Πειραιάς θα γίνει πρωταγωνιστής"

 

Υ.Γ.: Αυτή η άκομψη κίνηση του Δρίτσα προκάλεσε πολλά ερωτήματα στους Πειραιώτες, ειδικά για ένα θέμα το οποίο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον - όχι μόνο του Πειραιά, αλλά ολόκληρης της χώρας - όπως είναι η αποκρατικοποίηση του λιμανιού. Αρκετοί είναι αυτοί που ρώτησαν διάφορα γνωστά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της πόλης μας "τι παίζει ανάμεσά τους;", για να πάρουν την απάντηση: "Μην ασχολείσαι μωρέ με τον Πιτσιόρλα. Ένας ΠΑΣΟΚατζής είναι...". Ωραία γραμμή περνάει ο Υπουργός στους δικούς του...